Светът гледа към Пьонгчанг в очакване голямото зимно шоу да

...
Светът гледа към Пьонгчанг в очакване голямото зимно шоу да
Коментари Харесай

Олимпиадата в Пьонгчанг - шанс за света да опита корейската кухня

Светът гледа към Пьонгчанг в очакване огромното зимно шоу да стартира. Но отвън пистите и пързалките, Корея ще очарова олимпийците и феновете, пристигнали за игрите. Едно от нещата, които не оставят никого безучастен, е корейската кухня, твърди от личен опит в далечната страна Цветелина Йорданова.


Корейската храна е премеждие за всеки чужденец, което ще го остави без мирис - безусловно. От обичайното люто кимчи езикът изтръпва, а сълзите текат като в сапунена опера. Ферментирало зеле със зеленчуци в над 200 разновидности - употребява се когато и да е на годината и към всяко други ядене. Дори първата корейка астронавт излетя в орбита с пакетче кимчи в багажа.

Морските блага са измежду най-честите деликатеси в корейската кухня.
Елън Ким: Чужденците не са привикнали да ядат сурова риба, само че другари от чужбина, които са ми гостували, са оставали очаровани от ястията.
Често корейците купуват от рибните пазари прясно уловена риба, която носят жива в съдчета с вода до близкия ресторант, а там я подготвят съгласно техния усет или я сервират сурова с голям брой гарнитури, поднесени красиво подредени в дребни купички.

Тази чорба със свинско или телешко се вари над 10 часа в котел, само че е считана за незаместим лек за махмурлук.

Корейците са единствените азиатци, които употребяват железни клечки за хранене, а не дървени. И в обичайните заведения за хранене се седи напряко на пода и постоянно храната се подготвя върху масата пред гладните клиенти.

За гостите на игрите в Пьонгчанг е несъмнено - усетът на Олимпиадата ще е трогателен.

Повече вести от идните Зимни олимпийски игри в Корея четете на спортния информативен уебсайт на Българска национална телевизия sport.bnt.bg.



Зрителите на Българска национална телевизия ще могат да следят онлайн най-интересните моменти от Олимпийските игри в южнокорейския град Пьонгчанг, които ще се проведат от 9 до 25 февруари.
 Какво да очаквате в програмата на Българска национална телевизия по време на Игрите в Пьонгчанг Какво да очаквате в програмата на Българска национална телевизия по време на Игрите в Пьонгчанг
Българската национална телевизия ще излъчва Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и Летните в Токио през 2020 година. След траялите 3 години прегово...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР