Светът е създаден на основата на чи­слата, буквите и цветовете.

...
Светът е създаден на основата на чи­слата, буквите и цветовете.
Коментари Харесай

Как да изберем името на детето според методиката на учителя Петър Дънов

Светът е основан на основата на чи­слата, буквите и цветовете. Голяма просвета се крие в буквите, зато­ва те би трябвало да се учат. Всяка писмен знак е ключ на известни родове сили – низши и висши, споделя учителят Петър Дънов.
Въпросът с избора на имена е извънредно значим. Когато назовем детето по избран метод, ние го зареждаме с вибрациите на обособените букви, които образуват името. Така преодпределяме и неговата орис. Можем да се радваме на благополучие и богата орис, в случай че сменим името си или кръстим детето си по избран от нумерологията метод.„ Неуки овце! На идната спирка може да чака вашето дете “ – вижте коментара на един водач от градския транспортОбидно ми е, че сте озлобени против нас. Ние работим за вас
Шофьор от градския превоз във Варна из…Dec 6 2018vijti.com

Българската писменост
Буквите в българската писменост се разделят на три вида, съгласно тяхната осцилация.
Първият тип трептения са доста мощни. Те дефинират правилата ни и работят през целия живот. Затова гледайте да натрупвате повече букви от тази група в името.Такива писмен знак са А, Б, Ц, Д, Е, Ф, Г, Х, И.
Вторият тип пък поддържат силата ни и градят нашия нравствен свят. Такива букви в нашата писменост са Ж, Й, К, Л, М, Н, О, П, Щ, Р.
За физическото ни поле и това, което ще създадем през живота си, дават отговор С, Т, Ю, В, У, Ш, Я, З, Ч.

Гласните букви
А – Амбиция, воля, сила. Много А в името – сдържаност, цинизъм, деспотичност.
Е – Активност, промени, душевни безредици. В ниските полета на физическия свят – материална и елементарна обич, персонално благополучие. В по-висшата степен – духовно развиване и равновесие, естетика, здраве. Много Е в името – неустойчивост, претрупаност.
И – Интензивна, хуманна натура, витална сила. Движение нагоре и надолу. Слизане за работа и рационализиране. Редуване на великолепие и проваляне. Много И значи чувствителност.

О – Концентрация, равновесие, воля. Причинява тъга в брака. В изкуството – триумф. Много О е пакост за пасивност и непримиримост.
Ъ – Интуитивност, блян нагоре, бягство от самотата, несигурност, блян за изява, педагогичен действия.

Числото на името

Сборът на всички букви в съответно име дефинира същността на дадена персона. Сборът от гласните показва външните прояви, потребностите и стремежите на душата, интензивността. Сборът на съгласните букви показва скритата, непроявената природа на индивида. Ако съберем и едните и другите ще забележим на какво число дават отговор. За да пресмет цифрата на името си можем да използваме следната таблица за числените стойности на името:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 11 22

а б в г д е ж з и к

й к л м н о п р с

т у ф х ц ч ш щ ъ ь

ю я ж

Числата на името се събират, до момента в който се получи едноцифрено число. Само в случай че сборът на името са числата 11 или 22, те не се сумират. Например в случай че името ви е Вили, то цифрата на името ви се калкулира по следния метод:

Вили = 3+9+3+9=24=2+4=6 ( по подобен метод може да изчислите и цифрата на семейството си). Числото на името за Вили е 6.

1-означава началник,водач,независимост, от време на време абсолютизъм или неподчинение.

2-признак за акомодация към всичко, допъл реализатор, патриотичен, миролюбив, методичен и изкусен. Тук се срещат музиканти и танцьори.

3-артистична натура, човек на изкуството и обикновено- оратор. Нравствена и етична натура. Склонност към занимания.

4-дарба в техническите специалности. Организатор, доктор, хирург, материални занимания и на практика действия.

5- другарски надъхан, поддържа връзка с всички. Променлива персона. Подвижни действия. Любов към свободата.

6- артистизъм, състрадание, триумф във всяко занятие, което е обвързвано с възпитаване.

7- покровител на реда и законите, персона с духовни ползи и занимания с хуманни възгледи и специалности, рационализиране и философия.

8- има финансови дадености, има материални полезности и търговски ползи, прави материални и приложни действия.

9- това са актьори, проповедници, общественици, педагози, хора с филантропични специалности, персони на вдъхновението и доброжелателството.

11- проповедници, общественици, добротворци, идеалисти, новатори, хора на практическите действия.

22- хора на едромащабните действия, общественици, хуманисти, новатори и водачи.

Според дънов първата писмен знак на името е основна. Тя има връзка с рождената дата. сборът на числата от буквите на първото име е доста значимо число. Ако то съвпадне с рождения ден, резултаът се усилва, въздействието става удвоено.

Съвети

Избягвайте късите и еднотипни имена като Мими и Лили. Когато назоваваме някого със съкратена или галена форма на неговото име, ние променяме ориста му и му предаваме друга сила. Подобно нещо работи негативно.

Най-лошо въздействие има съкращаването на дългите имена. Например, в случай че Людмила назоваваме просто Люси, стадиите в живота й ще бъдат под друга система. Всеки човек живее по 9 години във всяка писмен знак от името си. След последната година на последната писмен знак, цикълът стартира още веднъж.

Съвършеното име

Съвършеното име е от нечетен брой букви. Името се дели на три “камъка ” – крайъгълен (на първата буква), централен (на средната) и горен (на последната).

Най-силното въздействие е на първия. Човек е под неговите трептения през целия ви живот. Именно той оказва въздействие през всеки един от 9-годишните стадии, през които минаваме.

Централният “камък ” държи цялата конструкция на името. Затова, в случай че то е от четен брой букви и липсва център, човек не може да се концентрира и не може да покаже себе си в цялостна степен.

В последния “камък ” е заложено постигането на всички наши цели.

Произношение и писане

Всички думи, които са мощни, мощни, безшумно тряб­ва да се произнасят. Думата “ум ” е доста мощна.

Ако буквите се пишат повърхностно и грозно, това ще ви сътвори хиляди мъчнотии.

Не бива да се произнасят думите по какъв начин да е. Една дума по този начин ще я произнесете, че да има резултат, да й придадете съответните вибрации. На една дума може да й придадете доста вибрации, било мощни,’ било слаби. Затова преди да кажете нещо, спрете, помислете.

Има думи, има смешки, които в случай че човек ги произнася, цапат индивида.

Ако ти се присмееш на някой човек, че има кусур, този кусур ще те реализира. Колко човек би трябвало да бъде деликатен в приказките си.

Всяка дума съставлява едно тяло, има форма и наличие и, проектирана в пространството, сформира цялостен един свят.

Някои по този начин се подписват, че името въобще не се чете. Това са хората, които не желаят да им се виждат от никого нещата, какъв брой и какво правят – да не се знае.

Този, който изписва ясно името си, той свързва добре всичките си работи. Но по този начин пишат и хора, които имат време.

По името на човек може да се предсказва всичко, което следва да мине през живота му.

На еврейски “Мария ” значи солена вода, а “Мара ” горчива вода.

Ако в твоята религия има буквите А, О, И, тя всичко може да направи. Ако на твоята религия липсва една от тях, тя е слаба религия и към този момент се трансформира във поверие.

Инфо: flow

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР