Светът е съсипан от пренаселването, замърсяването и климатичните промени, а

...
Светът е съсипан от пренаселването, замърсяването и климатичните промени, а
Коментари Харесай

"Играч първи, приготви се" - завръщане в миналото със Стивън Спилбърг

Светът е унищожен от пренаселването, замърсяването и климатичните промени, а човечеството бяга от мизерията си във виртуалната действителност. Така наподобява бъдещето в новия филм на Стивън Спилбърг " Играч първи, подготви се " (Ready Player One), който потегля по кината от петък, 30 март - само че феновете на електронни игри и VR запалянковците може и да се влюбят в него.

По едноименната юношеска научна фантастика на Ърнест Клайн, " Играч първи, подготви се " споделя за група тинейджъри, които прекарват дните си във виртуална действителност, наречена Оазисът. Доста по-близък до днешния свят и утопиите, за които човечеството мечтае, в Оазиса опциите за работа, учене и развлечение са неограничени. Но основателят на му е заложил капан - всеки участник може да се състезава, с цел да стане новия началник на виртуалния парадайс, което отключва война в действителния свят след гибелта му.


© "Александра филмс "

Можеш да прекараш цялото си време [в Оазиса], или в действителния свят, където да общуваш с същински хора и в действителност да ги гледаш в очите, споделя Спилбърг пред " Ройтерс ". " Това е и предизвестие, освен огромно премеждие. "

То е изпълнено с препратки към видеоигрите, фантастичните филми, музиката и известната просвета на 80-те години, като " Завръщане в бъдещето " и, несъмнено E.T. на самия Спилбърг. Отзивите за кино лентата са най-вече позитивни, определяйки го като носталгично, само че вълнуващо странствуване, които демонстрира най-силните му страни като режисьор.


© "Александра филмс "

А феновете на виртуалната действителност в същинския свят се надяват, че " Играч първи, подготви се " ще провокира нов интерес към VR технологиите, които към този момент са към момента нишови. Възможностите им са и много по-ограничени, спрямо показаното във кино лентата. Засега главното им приложение е в игрите, където участниците могат да се изправят един против различен в симулирани светове с помощта на каски и очила като Oculus на " Facebook " и други.

Спилбърг е измежду ранните фенове на технологията и я ползва и във кино лентата. Това е единственият метод актьорите му да се ориентират на фотосите, защото съвсем целият " Играч първи, подготви се " е сниман с Motion Capture технология в бяла стая.

За гледането на кино лентата обаче не са нужни специфични технологии. Той потегля по българските кина от петък.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (970)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР