Светът е на ръба на недостиг на сребро, което може

...
Светът е на ръба на недостиг на сребро, което може
Коментари Харесай

Пореден ресурс е на изчерпване: светът е на ръба на недостиг на сребро

Светът е на ръба на дефицит на сребро, което може да се случи до края на тази година.  Това заяви интернационалната асоциация Silver Institute, която включва едни от най-големите международни компании за произвеждане и обработка на този доблестен метал.
Прочетете още
Глобалното търсене на сребро , формирано от индустриални консуматори, производители на бижута и артикули за дома и вложители,  ще се усили с рекордните 16% спрямо предходната година . Така  търсенето на сребро ще бъде най-високото в историята , като се чака да доближи цели 1,21 милиарда унции до края на тази година, съгласно отчета на основаният във Вашингтон Silver Institute.

Поради мощното търсене пазарът на сребро е изправен пред недостиг от 194 милиона унции от метала , което е четири пъти повече от 2021 година, когато дефицитът беше 48 милиона унции.

Условията за сребро на вложителите в Лондон и Ню Йорк, проследявани от интернационалните организации като London Bullion Dealers Association (LBMA), са паднали с 370 милиона унции тази година, или 25%.

Като един от главните виновници за растежа на търсенето на сребро, от института показват автомобилната промишленост , която непрестанно усилва електрониката в транспортните средства, изискващи използването на благородния метал.

Широкото въвеждане на 5G технологията и световното придвижване към зелена сила също са значими фактори за възходящото търсене , се прибавя в отчета. Така да вземем за пример производителите на слънчеви панели натрупват от ден на ден и повече сребро.

Увеличеното търсене е повлияно и от по-ниската цена в Индия, която падна през 2020 година и 2021 година, тъй че търсенето на сребро се удвои на този огромен пазар.

Цените на среброто паднаха с към 10 % тази година до 21 $ за унция, значително заради това, че вложителите продават като отговор на укрепването на щатския $ и възходящата рентабилност на американските облигации.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР