Светът днес е много по-опасен, отколкото е бил преди едно

...
Светът днес е много по-опасен, отколкото е бил преди едно
Коментари Харесай

Столтенберг: Светът сега е много по-опасен, отколкото преди едно поколение

Светът през днешния ден е доста по-опасен, в сравнение с е бил преди едно потомство. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в изявление за английския в. „ Гардиън “.
На въпрос дали в своята 30-годишна кариера е имало по-рисково време от настоящето Столтенберг съобщи, че животът през днешния ден е доста по-непредсказуем и по-труден поради множеството провокации, пред които човечеството е изправено едновременно.
„ Има разпространяване на оръжия за всеобщо заличаване в Северна Корея, има терористи, неустановеност, също по този начин има и една по-нападателна Русия “, сподели генералният секретар, обобщавайки, че хората в този момент живеят в „ един по-опасен свят “.
Интервюто му идва дни преди началото на шестдневни учения на съветски и беларуски войски, за които се счита, че ще са най-мащабните от края на Студената война насам. Приблизително 100 000 души боен личен състав и цивилни ще правят дейности в региона на Балтийско море, Западна Русия и Калининград.
Говорейки по време на посещаване в естонска военна база на 120 км от границата с Русия, Столтенберг отговори внимателно на въпроса на „ Гардиън “ за това дали поддържа заканите на американския президент Доналд Тръмп към Северна Корея.
„ Ако стартира да злоупотребявам за вероятни военни разновидности единствено ще увелича несигурността и сложността на обстановката, тъй че съгласно мен моята задача не е да способствам за това “, сподели той и добави, че напъните му ще бъдат ориентирани за постигането на политическо решение на рецесията. В същото време обаче генералният секретар на НАТО съобщи, че схваща и поддръжка военното обръщение на страните от района като Южна Корея и Япония, които съгласно него имат право да се пазят.
„ Те имат право да отговорят, когато виждат тези по този начин нападателни дейности. Аз също поддържам наличието на американски войски и сили в Корея “, съобщи той.
Продължавайки тематиката за американския държавен глава „ Гардиън “ пита Столтенберг и за това дали съгласно него Доналд Тръмп е най-подходящият човек за оправянето с актуалната тревожна обстановка със сигурността в международен мащаб. В отговор генералният секретар съобщи, че всички 29 членки на НАТО са единни в позициите си. „ Доналд Тръмп е определеният президент на Съединени американски щати. А НАТО е групов алианс от 29 демокрации “, сподели той.
В същото време Столтенберг добави, че съгласно него все още няма надвиснала опасност против някоя страна членка на организацията и увеличението на разноските за сигурност в обособените страни, на които и самият Тръмп нееднократно е наблягал, са довели до подсилването на Алианса като цяло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР