Света мъченица Татяна Римска е една от малкото светици, които

...
Света мъченица Татяна Римска е една от малкото светици, които
Коментари Харесай

Ето кой черпи за имен ден днес

Света мъченица Татяна Римска е една от дребното светици, които са почитани както от католическата, по този начин и от Православната черква.

Света Татяна произлиза от богато семейство, живеещо съгласно християнските правила. Живяла е в интервал, в който Александър Север е бил към момента дете и на негово място управлявали наместници. Те били отявлени съперници на новата вяра и гонители на християните. Възпитана в духа на християнското състрадание, младата Татяна била вярна последователка на християнското обучение. За да се откаже от него, тя била заведена в храма на Аполон, с цел да се отхвърли от вярата си. Когато отказала, била подложена на жестоки мъчения - очите ѝ били избодени, а тялото ѝ рязано на части.

След всяко изтезание раните на Татяна мистериозно заздравявали. През цялото време мъченицата не серпантина да се моли. Единственото, за което шепнела в молитвите си злополучната християнка, било Бог да допре с просветлението си сърцата на мъчителите ѝ. Молитвите ѝ били чути. Мъчителите ѝ освен вдигнали жестоките си ръце от нея. Те коленичели пред нея за амнистия и приели християнството.

Какво носи името Таня на своята притежателка?
Името е обвързвано с цветето детелина. Притежателката на това име е любознателна, дори любопитна, има разнородни ползи и гении. Тя е общителна, скромна, приветлива и деликатна. Отличителни черти на характера на дамите с това име са тяхната лъчезарност, радостен темперамент и жизненост. Те са сантиментални и мечтателни. Вярва се, че името Таня/Татяна носи на притежателките си духовна мощ и покоряваща хубост.

Днес честват Татяна, Таня, Траяна, Трайчо и Таньо, написа woman.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР