Света Божествена Златоустова литургия в храма на девическия манастир Въведение

...
Света Божествена Златоустова литургия в храма на девическия манастир Въведение
Коментари Харесай

Старозагорският митрополит отслужи Златоустова литургия в казанлъшкия манастир

Света Божествена Златоустова литургия в храма на девическия манастир „ Въведение Богородично ” в Казанлък възглави на Томина Неделя Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. От опцията да вземат участие в литургията през излъчването й в обществената мрежа Фейсбук се възползваха близо три хиляди души. В храма всички миряни за следващ път демонстрираха дисциплинираност, спазвайки всички рекомендации на Националния действен щаб.
Владиката стартира обръщението си с мисълта на св. Василий Велики, който споделя, че сред църквата и държавните управляващи би трябвало да има освен съдействие, само че и симфония в дейностите, с цел да бъдат оптимално потребни за жителите. Доказателство за това е самодейността „ Великден вкъщи “ на Старозагорска света митрополия, община Казанлък и Казанлъшката духовна околия, в която участваха деца на разнообразни възрасти и споделиха празничните си безредици в подготовката за Възкресение Христово.
„ Поради изключителното състояние в страната ни, тази година посрещането на Пасха беше по домовете, само че това не попречи на хората с вярващи сърца от прелестния ни град Казанлък, а и от цялата община, да покажат насладата и дръзновението си във връзка празника и да я споделят посредством фотоси и видео материали ", сподели Киприан и благодари за съпричастността на общинското управление и на всички, взели участие в самодейността и на хората, които са се потрудили тя да придобие повсеместност. На службата стана ясно, че след края на изключителното състояние всички участници в нея ще бъдат наградени.
„ Нека Бог да съобщи обилно своята изобилна берекет на всички Ви. Нека Пасхалната наслада да топли душите Ви през всички дни на годината и да дава сили на положителните ни сърца и занапред да се радваме на хората и техните каузи “, приключи словото си митрополит Киприан.
В знак на благодарност и признателност той подари на кмета на община Казанлък Галина Стоянова и на началника на кабинета й Сребра Касева сувенирни великденски яйца, направени от Христина Монова.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 26 април
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР