Света бенка!Хлъзгаво животинче се появи след повече от осем десетилетия

...
Света бенка!Хлъзгаво животинче се появи след повече от осем десетилетия
Коментари Харесай

Мазна, но очарователна бенка се появява отново, след като се е крила в продължение на 8 десетилетия

Света бенка!

Хлъзгаво животинче се появи след повече от осем десетилетия под радара на учените, съгласно резултатите от проучването са оповестени на 24 ноември.

Златната къртица на Де Уинтън е кьорав бозайник с размерите на хамстер, със мощен слух и блестяща кафява четина, която му оказва помощ да се слее с южноафриканските пясъчни дюни, които назовава У дома. Бенката получава блясъка си от пласт масло, което също разрешава на дребното създание да „ плува “ през и под пясъка.

„ Съобщенията за моята гибел са мощно пресилени. “ — постоянно срещан неправилен откъс на Марк Твен, както и какво евентуално споделя тази къртица.

Последното известно наблюдаване на неуловимите същества е през 1937 година и учените считат, че те евентуално са изчезнали, съгласно изследователската публикация от предишния месец в списанието Biodiversity and Conservation. Животните са попаднали в листата на „ най-търсените “ на „ изгубените типове “, формиран от природозащитната група Re:wild, която отчасти финансира напъните за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР