Свежото и отпочинало лице е мечта на всяка жена. Често

...
Свежото и отпочинало лице е мечта на всяка жена. Често
Коментари Харесай

Съвети: Как да изберем най-подходящия крем за нашето лице

Свежото и отпочинало лице е фантазия на всяка жена. Често е резултат от комплицирани грижи или доста процедури с естетична медицина. Въпреки това, най-хубавата основа (за по-нататъшни стадии на грижа за кожата) е кремът за ежедневна грижа. И по този начин, по какъв начин да го изберем за подобаващия вид кожа?

Какъв крем за кой вид кожа?

1. Нормална кожа

Нормалната кожа е минимум проблематичният вид кожа. Няма разширени пори, черни точки, мазна Т-зона или недостатъци. Той е вярно овлажнен, обтегнат и равен. Освен това няма бръчки. Този вид загар се среща при деца.

Тип крем: овлажняващ, лека текстура, съдържащ слънцезащитен крем.

2. Нормална и комбинирана кожа

Комбинираната кожа се среща при по-голям брой от популацията. Характеризира се с сектори от суха и мазна кожа. Т зоната (чело, нос и брадичка) е мазна, до момента в който слепоочията и бузите елементарно изсъхват (суха кожа).

Тип крем: Препоръчително е да употребявате два крема.

1) за Т зоната - крем с лека текстура, овлажняващ, леко намаляващ секрецията на себум и стягащо средство.

2) на бузите и слепоочията: полумазен крем със мощно овлажняващо или смазващо деяние (в взаимозависимост от степента на сухота на кожата).

3. Мазна кожа и акне

Това са изключително проблематична кожа, изискваща непрекъсната грижа и асортимент на подобаваща козметика.

Тип крем: лек, със съставки от минерален генезис (слюда, каолин, зелена глина), потискащи секрецията на себум, свиване на порите, матиране. Освен това кремовете би трябвало да са без алкохол, което мощно изсушава кожата, което води до по-нататъшно произвеждане на огромно количество себум. 
Край на скъпите кремове за бръчки, с този домакински крем за лице!
Няма по какъв начин да избягаме от резултата на времето, изключително когато се появява на такова видно и явно място като лицето и врата.  Как п...
Прочети повече
4. Суха кожа 

Производството на себум е доста понижено, тъй че кожата не свети - даже е матова. Порите не са разширени и рядко се появяват черни точки. 

Тип крем: мощно овлажняващ, овлажняващ, задържащ вода кожа (съставки като керамиди, хиалуронова киселина, урея), възстановяващ липидния пласт на кожата, съдържащ витамини.

5. Чувствителна кожа 

Бързо се нервира и постоянно е под напрежение, почервенял и сърбящ. Освен това е благоразположен към алергии и сензитивен към външни тласъци.
Как вярно се нанася хидратиращ крем
Кремът за лице е един от главните артикули за грижа за кожата. Кремът подхранва кожата, попълня изгубената влага, изглажда бръчките. В...
Прочети повече
Тип крем: сходен на суха кожа. Освен това си коства да употребявате кремове, богати на успокояващи съставки: алантоин, пантенол или термална вода.

6. Зряла, застаряваща кожа

Характеризира се с по-ниска регенеративна дарба. Бръчките са забележим, а кожата става отпусната, изтощена и лишена от натурален цвят. Има също обезцветяване и петна.

Тип крем: слънцезащитен, мощно овлажняващ и повдигащ денем. През нощта се предлага крем или серум, богат на хранителни субстанции (витамини, хиалуронова киселина, коензим Q10) с гъста консистенция. Освен това си коства да употребявате крема към очите и устата: той мощно смазва и стяга кожата.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР