Сватбата на принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл ще

...
Сватбата на принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл ще
Коментари Харесай

Сватбата на принц Хари и Мегън Маркъл ще донесе 500 млн. паунда

Сватбата на принц Хари и американската актриса Мегън Маркъл ще донесе на английската стопанска система най-малко 500 милиона паунда, написа Ройтерс.

Очаква се 200 милиона паунда да се влеят в страната от туристи, пристигнали да зърнат младоженците, още 150 милиона ще дойдат от оборота на заведения за хранене и клубове в Лондон и към 50 милиона ще са изхарчените пари от гостите за разнообразни сувенири от сватбата.

Меган Маркъл отпразнува Коледа с кралското семейство

Накрая, индиректно сватбата ще популяризира Англия по света и от това се чакат още към 100 милиона паунда.

Според английската статистика, сватбата на принц Уилям през 2011 година е нараснала броя на туристите в страната с 350 000 души в съпоставяне със същия интервал на миналата година. Вече бе оповестено, че тържеството ще бъде на 19 май в замъка Уиндзор.

Бизнесът в Уиндзор към този момент се стреми да се възползва от международния интерес към двойката – 33-годишният Хари е един от най-популярните членове на английското кралско семейство, а 36-годишната Маркъл е известна с ролята си в телевизионната драма „ Костюмари “.

A guide to visiting Windsor before Prince Harry and Meghan Markle say "I do " https://t.co/kX2lnh5dPf
— The New York Times (@nytimes) January 2, 2018
След оповестяването на годежа им през ноември сувенири с лика на Хари и Меган украсяват витрините на туристическите магазини на Уиндзор, а кметът Джон Лентън съобщи, че градът е се е потопил във неспокойствие.

Кралската женитба - представление за 5 милиарда лири

„ Очакваме с неспокойствие сватбата и се надяваме, че тя ще помогне на туризма “, сподели той. Британскaта туристическа промишленост предвижда, че 2018 година ще бъде мощна за промишлеността, подкрепена от спада в цената на паунда след гласуването през 2016 година за овакантяване на Европейския съюз, което притегля гости и възпира британците да пътуват в чужбина.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР