Свързаната с Алексей Петров застрахователна компания Лев Инс“ вече търпи

...
Свързаната с Алексей Петров застрахователна компания Лев Инс“ вече търпи
Коментари Харесай

Автомафията започна да краде колите на „Лев Инс“ след смъртта на Алексей Петров

Свързаната с Алексей Петров застрахователна компания „ Лев Инс “ към този момент търпи загуби поради мафиотското ликвидиране.

 

Само броени дни след показната му екзекуция, автомафията е почнала стремително да протяга ръка на скъпи возила, застраховани в „ Лев Инс “. Тази обстановка е съвсем непозната на сдружението за последното десетилетие и половина.

 

Запознати настояват, че през отминалата седмица са били отмъкнати две чисто нови лимузини „ Ауди “ А8, най-малко два джипа от марката „ Рейндж Ровър “ и няколко по-стари модела мерцедеси и „ беемвета.

 

Посегателства на коли, застраховани в „ Лев Инс “ има също в Пловдив, Бургас и Варна. По груби сметки общата стойност на откраднатите возила надвишава сумата от 3 млн. лева - пари, които сдружението ще би трябвало да заплати на притежателите на откраднатите коли, в случай че те не бъдат открити в 6-месечен период.

 

„ Много огромни клиенти към този момент презастраховат лимузините си в други  компании, макар че има тиха опозиция от страна на брокерите “, регистрира полицейски източник, осведомен от близко със протичащото се.

 

От 2007 година насам, когато Алексей Петров беше назначен за консултант на Петко Сертов в ДАНС, застрахователното сдружение „ Лев Инс “ стартира стремглаво да подвига растежа на застраховките „ Каско “ против кражба на автомобила за сметка на свързаната с братя Маргини „ Бул Инс “ и „ Армеец “ на варненската формация ТИМ.

 

Сред огромните преимущества на „ Лев Инс “ беше обществено известният факт, че застрахованите против кражба при тях коли не бяха обект на посягане от страна на джамбазите. В ъндърграунда изясняват тази причинност по два метода – с управителната роля на Алексей Петров в службите за сигурност и в Министерство на вътрешните работи, и с съществуването на жесток углавен отряд за инквизиции над автокрадци, управителен от Антон Петров – Тони Хамстера, умрял при мистериозни условия през лятото на 2021 година, малко след окончателната му оправдателна присъда по делото „ Октопод “.

 

Месеци преди провеждането на акцията на Министерство на вътрешните работи „ Октопод “ и показните арести на Трактора и Хамстера последният беше арестуван за малко при друга знакова полицейска интервенция - „ Наглите “, ориентирана против бандата за отвличания на богаташи. Тогава стана известно, че закопчаните и след това наказани за 13 отвличания Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Данчо Релето и Любомир Димитров – Гребеца са били измежду маститите автокрадци в София преди да се пренасочат към по-кървав поминък – похищения на богаташи за заплащане на откуп. Други закопчани в акция „ Наглите “, само че след това неосъдени – Иван Иванчев – Дебелото и Иван Райчев – Патицата, също бяха със статут на движимости автоджамбази. Сред жертвите на „ Наглите “ имаше и автокрадец – Иван Пайнавелов – Сапата, чийто мъртвец след това беше изровен с багери в Плана планина. Смята се, че Сапата е бил премахнат, защото е разрешил да бъде засечен с краден автомобил, употребен за отвличането на предприемача Киро Киров. За убийството му присъда „ пожизнен затвор “ без право на подмяна получи Любо Гребеца.

 

Въпреки многото косвени улики, че Алексей, Петров и Тони Хамстера са употребили автоджамбазите за поръчкови отвличания и че всички крадци на първокласни возила са имали спогодба да не пипат коли на „ Лев Инс “ против подсигурен чадър в Министерство на вътрешните работи за други закононарушения, Антон Петров даже не беше измежду подсъдимите като главатар на „ Наглите “. В дома на Хамстера бяха открити 100-левови банкноти от платения финален откуп „ на „ Наглите “ за връщането на милионерския наследник Румен Гунински, само че проверяващите повярваха на версията на брачната половинка му, че парите се озовали у нея, защото в детската градина на сина й събирали пари за подарък на дете рожденик.

 

След реализацията на полицейската интервенция „ Октопод “ и под давлението на тогавашния Министерство на вътрешните работи началник Цветан Цветанов, през есента на 2011 година се стигна до промени в Кодекса за застраховането – на застрахованите коли да не се поставят лепенки и знаци с данни за застрахователя и периода на годност на полицата, които да издават, че има такава.

 

Мотивът на управляващите тогава беше, че посредством лепенките „ силовите играчи “ в бранша предизвестяват кои коли да не бъдат крадени от джамбазите.

 

Въпреки възбраната за слагане на лепенки и знаци върху колите с „ Каско “ обаче „ Лев Инс “, а и част от останалите застрахователни сдружения откриха метод да заобиколят закона посредством хитри трикове, които, апропо, и до през днешния ден се ползват и не са глобени от „ сляпата “ Комисия за финансов контрол.

 

Особено скандална обаче е обстановката при „ Лев Инс “, защото застрахователното сдружение употребява Българския червен кръст, с цел да предизвестява крадците да не протягат ръка на техни коли. Лепенките с аления кръст на БЧК и с въпроса „ Аз подарих, а ти? “ се слагат от години на огледалото за задно виждане на всеки автомобил със застраховка „ Каско “, направена в „ Лев Инс “. „ Това е безочливост, съизмерима с аферата „ Хелп Карма “ – благотворителността се употребява за маркиране на сенчести територии “, възмущават се застрахователни брокери.

Съвсем неотдавна против ръководителят на БЧК Христо Григоров се надигна заслужено възмущение поради наличието му на приема на съветското посолство в София, проведен по случай Деня на Русия на 12 юни:

 

Не по-малко абсурден подробност от активността на БЧК обаче е обвързаността на филантропичната организация с частно застрахователно сдружение и потреблението на логото на БЧК за ориентир на автомафията. В интернет страницата на „ Лев Инс “ на видно място може да се види и благодарствената грамота с логото и печата на БЧК, изпратена и подписана от Христо Григоров до застрахователното сдружение на 28 април 2021 година Грамотата приключва с многозначителното обръщение на филантропичната организация: „ Благодарим ви за достойнството да бъдете наш сътрудник! “.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Алексей Петров застрахователно дружество кражби автоджамбази „ Лев Инс “ Петко Сертов ДАНС Братя Маргини „ Бул Инс “ „ Армеец “ ТИМ Антон Петров – Тони Хамстера Прокопи Прокопиев – Културиста Ивайло Евтимов – Йожи Даниел Димитров – Данчо Релето Любомир Димитров – Гребеца Иван Иванчев – Дебелото Иван Райчев – Патицата Иван Пайнавелов – Сапата Румен Гунински
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР