Свалиха от поста председателя на Общински съвет-Асеновград - доктор Светозар

...
Свалиха от поста председателя на Общински съвет-Асеновград - доктор Светозар
Коментари Харесай

Един глас свали от поста председателя на Общински съвет-Асеновград

Свалиха от поста ръководителя на Общински съвет-Асеновград - лекар Светозар Шуманов. Правомощията му бяха прекъснати предварително посредством скрито гласоподаване по време на днешното постоянно съвещание на локалния парламент. 18 от общинските съветници дадоха своя позитивен избор, а 13 се оповестиха „ срещу “. Бяха регистрирани и две невалидни бюлетини. Един от главните претекстове на съветниците от групата на ГЕРБ в Асенoвград е, че са били дискриминирани, като съпротива, защото в разнообразни общински комисии не са били включвани по компетентност членове от партията.
От „ Народен съюз “ обявиха, че желаят смяна и тя може да стартира със промяна на ръководителя и също така, по устав не се изисква да има съответна причина. В отбрана на лекар Шуманов, представителите на Реформаторски блок /Паскал терзиев/ и Българска социалистическа партия /Енко Найденов/ показаха, че претекстовете за желаната оставка са несериозни. Според тях, работата на Общински съвет-Асеновград досега е протичала обикновено и умерено. Не е имало докладни или оферти, които са оставали неразгледани или отсрочени във времето. „ Аз виждам повода в новата коалиция ГЕРБ-ДПС- “Народен съюз “, която се образува към този момент, а ръководителят не е част от нея. “, изрази мнението си Енко Найденов. Доктор Шуманов бе отпред на Общинския съвет в Асенoвград в продължение на шест години. През предишния мандат под негово управление са взети близо 2 200 решения, а през сегашния – над 1 100 досега.
" Когато има съпротива, тя е в правото си да изиска оставка. Така че разбирам държанието на сътрудниците от ГЕРБ. Не си изяснявам мнението и претекстовете на Движение за права и свободи и " Народен съюз ", уточни Шуманов.
Той разяснява, че от тук нататък ще стане ясно дали действително е образувано ново болшинство и дали Общинска администрация ще работи толкоз добре взаимно с локалния парламент, както до момента. Кметът на града лекар Емил Караиванов сподели, че е сюрпризиран от крайното решение на съветниците и се надява те да се аргументират в идващите дни. Градоначалникът съобщи, че и има чувство, че тук се касае за политическа игра. Новият ръководител на Общински съвет-Асеновград би трябвало да бъде определен в период от 14 дни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР