Сваленият процент на ДДС за туроператорите, туристическите агенции, както и

...
Сваленият процент на ДДС за туроператорите, туристическите агенции, както и
Коментари Харесай

Почивките остават скъпи, въпреки сваленото ДДС

Сваленият % на Данък добавена стойност за туроператорите, туристическите организации, както и за виното и бирата, няма да докара до поевтиняване на тези услуги и артикули. Това сподели изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова пред бТВ.

Според нея тази мярка цели по-скоро повишение на качеството на предлаганите артикули, както и обезпечаване на повече средства за заплати за заетите в сектора.

В последна сметка концепцията е България да излезе от класациите за най-евтина туристическа дестинация, а да предлага качествени услуги.

Карастоянова разяснява още, че огромните комплекси по морето това лято останаха затворени, поради неналичието на задоволително туристи. Тя уточни, че един хотел с 5000 места, не може да покрие разноските, в случай че посреща 1000 туристи.

Експертът разяснява още и мярката за разпределяне на дотация за чартърни полети като директна поддръжка за бизнеса. Тя уточни, че се надява тази процедура да се резервира, защото е работеща в доста страни.

„ Благодарим на министър Николина Ангелкова, само че работата която следва е голяма. “, разяснява Карастоянова по отношение на рокадите в държавното управление. Според нея би трябвало да се работи, освен за привличане на българите към родните курорти, а да се насочат старания към непознати туристи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР