Суверенът може да отива и пет пъти на избори, и

...
Суверенът може да отива и пет пъти на избори, и
Коментари Харесай

Боян Радойков: Искането да се ходи на нови избори е върхът на абсурда

Суверенът може да отива и пет пъти на избори, и резултатите ще се същите. Алберт Айнщайн е споделил, че „ върхът на глупостта е да се повтарят същите неточности с вярата, че ще има друг резултат.България би трябвало да откри сили да спре да води война сама със себе си. Липсата на постоянно държавно управление отнеме от легитимността. "

Това съобщи в изявление за БГНЕС Боян Радойков, някогашен интернационален чиновник на Организация на обединените нации и лекар по политически науки.С него беседваме за провокациите, пред които е изправена страната ни, в случай че не се сформира и този път постоянно държавно управление.

Според Радойков всеки носи отговорността да си подреди къщата, тъй че да е добре вътре в нея, а де не чака това да се случи посредством външни намеси, пък били те и доста нужни. Здравите сили в самата България би трябвало да намерят нужната политическа симбиоза, с цел да се трансформират нещата. Да се надяваме, че те ще се оправят от единствено себе си, е незаконна доверчивост “, безапелационен е специалистът по политически науки.

Той акцентира, че рецесиите, с които се сблъсква светът през днешния ден, непосредствено удрят и по България.

„ За разлика от другите страни, които водят война между тях, България би трябвало да откри силите и да спре да води война сама със себе си. Тази традиция датира от освобождението ни от турско иго, когато стартира разделянето на българите “, съобщи Боян Радойков.

Световната процедура демонстрира, че по този начин както са нещата в България могат да продължат още няколко години, до момента в който не се стигне до някакво рационално решение. „ Хората и нациите стартират да се държат рационално тогава, когато са изчерпили другите варианти. България се намира към момента в обстановка на привършване на вариантите и другите схеми, които постоянно са тясно свързани у нас с политическите и финансовите ползи “, съобщи анализаторът.

Според него освен това състояние суверенът може да отива на избори пет и повече пъти, само че резултатите ще се същите. „ Айнщайн е споделил, че върхът на глупостта е да се повтарят същите неточности с вярата, че ще има друг резултат. Да използван мисълта на Айнщайн в българската политика: каквато и да е конфигурацията, в случай че се повтарят същите неточности, резултатът постоянно ще е еднакъв “, съобщи Радойков.

Той цитира и резултатите от едно неотдавнашно изследване, съгласно което България е преди всичко в Европа по липса на интерес към политическите вести. „ Тази незаинтересованост, за която излиза наяве, че към този момент удря по самия политически модел, би трябвало по някакъв метод да се унищожи. Тя ще се унищожи, когато се усети, че има здрави сили, които желаят страната да тръгне напред. Всичко друго са приказки. Всичко е казано, остава да бъде направено “, уточни специалистът по политически науки.

Той предлага също по този начин да решаваме управническите си проблеми заедно, а не както се прави сега - на ишлеме.

„ Повечето неприятни неща идват заедно и би трябвало да се вземат решение по този начин, а не да имаме оферти за решение на ишлеме: в този момент ще решаваме за автомагистралите, на следващия ден за правосъдната промяна, а по-късно ще се борим с корупцията. Проблемите би трябвало да се вземат решение заедно. И там е казусът на здравите сили, които не намират нужния запас, с цел да се захванат напълно и усърдно и да тръгне България по европейския път, на който е обречена. Като член на Европейски Съюз и НАТО имаме задължения и не можем повече да стоим разкрачени над оплитам и да търсим да сме добре и с едната, и с другата страна. Няма по какъв начин. Пътят ни е начертан и няма мърдане “, безапелационен е доктор Боян Радойков, лекар по политически науки в Сорбоната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР