Сутринта валежите постепенно ще спрат навсякъде и над много райони

...
Сутринта валежите постепенно ще спрат навсякъде и над много райони
Коментари Харесай

Сутринта валежите постепенно

Сутринта преваляванията последователно ще спрат на всички места и над доста региони облачността ще се раздра. Ще духа слаб до сдържан западен вятър, заяви Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури в множеството региони ще бъдат сред минус 3° и 2°, по Черноморието - малко по-високи, в София - към минус 2°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от междинното за месеца. През деня едва ще се намали, само че вечерта ще още веднъж ще се увеличи до утринните стойности. 

През деня над Южна България облачността още веднъж ще се усили и тук-там, основно в Рило-Родопската област, ще превали дъжд. Над Северна България ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, в Дунавската низина - сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в Горнотракийската равнина - до 14°-15°, в София - 7°-8°.

Над Черноморието облачността още сутринта ще намалее над доста региони до най-вече слънчево време. По-късно денем над южното крайбрежие облачността още веднъж ще се усили, само че дъжд не се чака. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.  
  
Над планините облачността ще бъде най-вече забележителна и тук-там ще превали сняг, под 1000-1200 метра - дъжд. Ще духа сдържан, до мощен, запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 3°, на 2000 метра - към минус 5°.
  
В петък облачността ще е променлива, постоянно забележителна, единствено на обособени места в крайните южни региони е допустимо да превали слаб дъжд. Вятърът ще остане слаб, до сдържан, от запад-северозапад. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, а оптималните - сред 9° и 14°. 

В събота сутринта ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно, към и след обяд ще духа слаб югозападен вятър и дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса, облачността още веднъж ще се усили, на обособени места, основно в планинските региони, ще превали слаб дъжд. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР