Сутринта облачността временно ще се разкъса и намалее, преди обяд

...
Сутринта облачността временно ще се разкъса и намалее, преди обяд
Коментари Харесай

Предупреждение за проливни валежи, бури и опасност от градушки в 7 области днес

Сутринта облачността краткотрайно ще се раздра и намалее, преди обяд ще е най-вече слънчево. Следобед вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е към момента сдържан.

На доста места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната. Максималните температури ще са от 27 до 33°. Във вечерните часове вятърът ще се усили и ще стартира да нахлува по-хладен въздух, а през нощта ще завали и в Източна България.

По Черноморието ще е доминира слънчево време, следобяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, ще се задържи съвсем без превалявания. Преди обяд ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток, само че следобяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 25 и 28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще доминира слънчево време, само че следобяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждована облачност. На доста места там ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици.

По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Ще духа до сдържан, по най-високите елементи и мощен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 22°, на 2000 метра - към 14°.

В неделя и през нощта против понеделник ще има променлива, по-често забележителна облачност. Отново ще има превалявания, първия ден тук-там, основно в Южна България и източните региони, през нощта против понеделник на доста места в страната, обилни количества са вероятни в Южна България.

Ще бъде прохладно, а почналото намаляване на температурите ще продължи и при започване на идната седмица оптималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 21° и 26°. Облачността ще е променлива, на обособени места с превалявания и с по-голяма възможност в източната половина от страната във вторник да са интензивни. И в сряда ще бъде хладно за интервала, изключително сутринта, само че денем ще стартира стопляне, което ще продължи и през идващите дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР