Сутринта на 16 ноември, местно американско време, китайският председател Си

...
Сутринта на 16 ноември, местно американско време, китайският председател Си
Коментари Харесай

Китайският лидер се срещна с президента на Мексико

Сутринта на 16 ноември, локално американско време, китайският ръководител Си Дзинпин се срещна с президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор. Си Дзинпин показа, че се радва да се запознае с президента Обрадор.

„ Посетих Мексико преди 10 години. Бях надълбоко впечатлен от превъзходната и вековна история и просвета на Вашата страна, както и от нейния гостолюбив народ “. Си Дзинпин изрази съболезнования за бедствието, породено от урагана в тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Китайският водач добави, че другарството сред Китай и Мексико минава през възходи и падения, само че е с дълга история.

Миналата година двете страни тържествено означиха 50-годишнината от установяването на дипломатически връзки между тях, а тази година означиха и 10-годишнината от установяването на всеобхватно стратегическо партньорство.

„ Отдавам огромно значение на развиването на китайско-мексиканските връзки и съм подготвен да работя с Вас, с цел да продължим обичайното другарство, което е градено в продължение на половин век. Старая се да изведа връзките сред двете ни страни на ново равнище “, добави Си Дзинпин.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР