Сутрешното гадене и общият дискомфорт в стомаха е сред най-неприятните

...
Сутрешното гадене и общият дискомфорт в стомаха е сред най-неприятните
Коментари Харесай

4 билки за облекчаване на сутрешното гадене


Сутрешното гадене и общият дискомфорт в стомаха е измежду най-неприятните нерапзоложения по време на бременността и при хора с хронични чернодробни нарушавания . Името идва от обстоятелството, че гаденето е най-силно заран, само че то може да сеп оявява и през друго време на деня. Ползването на билки за облекчение на симптоматиката от дълго време е част от обичайна лечебна процедура. Има доста билки, които работят удобно в тази тенденция и може сполучливо да отстраняват недоволствата, без да се разчита на лекарствени средства.

И въпреки успеваемостта на естествените артикули против неприятното утринно гадене да е подкрепена от клинични и научни данни спецификата на бременността изисква използването на билките да се съгласува постоянно със съответния експерт .

Джинджифил (Zingiber officinale)

Това е може би най-популярният билков артикул, прилаган против утринното гадене. Ползва се още от древността и в практиката на експертите по Аюрведа, само че едвам през последните години са осъществени изследвания за определяне на съответното му деяние. Доказано е, че джинджифилът възвръща естествения тонус на храносмилателния тракт и доста облекчава гаденето.

Мента (Mentha piperita)
Ментата е измежду известните в националната медицина билки с успокоителен резултат, в това число върху храносмилателната система. Тя подкрепя храносмилането и има жлъчегонно деяние. Ефектът се асоциира с действието на ментола в ментата. Той има анестетично деяние върху централната нервна система и спомага за намаляване инервацията на стомаха и елиминиране на симптоматиката. Ментата може да се употребява за изработка на отвара или за инхалации.

Копър (Pimpinella anisum)
Семената на анасона са измежду добре проучените естествени средства против рефлукс (киселини в стомаха), подпомагащи детоксикацията и нормализиранеот на стомашния тонус.

Свързани публикации.. Гадене и повръщане в ранна бременност - по кое време е нужна лекарска интервенция? 0 Сутрешното гадене е индикатор за наред протичане на бременността 0 4 билки за филтриране на кръвта 0

Кандилниче , пчелник (Ballota nigra)
Билката е малко позната, само че се среща постоянно. Използва се еднообразно сполучливо за допълващо лекуване на проблеми с равновесието, световъртеж и утринно гадене. Благоприятното повлияване и на треите положения се асоциира с успокоителното деяние на кандилничето върху нервната система . То понижава инервацията на гладката мускулатура на стомашната стена и облекчава доста дискомфорта.

Причините за утринното гадене не са изцяло изяснени, само че дискомфортът се асоциира главно с хормонални промени в организма. Те водят до свръхактивност на вегетативната нервна система и повишенатаи нервация на стомашната мускулатура, водеща до гадене, е главен признак. Ползването на билки след консултация с доктор може да помогне за облекчение на симптоматиката и е комфортно средство за отбягване използването на медикаменти, коят оне е целесъобразна през бременността.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР