Сутрешните напитки играят важна роля в метаболизма на тялото и

...
Сутрешните напитки играят важна роля в метаболизма на тялото и
Коментари Харесай

Пет сутрешни напитки за чиста кожа

Сутрешните питиета играят значима роля в метаболизма на тялото и процеса на пречистване на стомаха. Започването на деня с изпиване на една или две чаши вода оказва помощ да се изчистят всички метаболитни боклуци от тялото и от своя страна води до изчистване на кожата. По същия метод има и други утринни питиета за чиста и здрава кожа. В идващите редове ще споделим пет съществени питиета, с които можете да започнете деня си за блестяща и здрава кожа.

Водна терапия

Пиенето на вода дава прелестни резултати. Тялото ни се състои от 75 % вода под формата на течности, а водата има няколко функционалности, които поддържат кожата чиста и здрава. Дехидратацията, въпреки това, прави кожата ни суха и сърбяща. Консумирането на приблизително 2. 5 до 3 литра вода дневно зарежда тялото ви с минерали и кислородни носители, освобождава всички отрови от него и води до поддържане на електролитния баланс, като по този метод се предотвратява акнето.

Вода с мед и лимон

Добавете две до три лъжици мед и лъжица лимонен сок към водата, защото това работи като електролит и създава антиоксиданти и съставни елементи срещу стареене. Тази напитка оказва помощ за изчистването на нездравословните отрови от тялото ви и също по този начин оказва помощ за загуба на тегло. Докато медът има хранителни субстанции срещу стареене, които поддържат кожата ви хидратирана, лимонът съдържа витамин С, който оказва помощ за нови кафези и подмладяване на кожата.

 вода с лимон и мед за красива кожа

Фрешове

Плодовете са богати на витамини и микроелементи. Плодове като моркови, цвекло, нар и даже зеленчуци като сладки картофи са богати на минерали и витамини, които оказват помощ за попречване на акне и укрепват хубавичко кожа. Морковът и цвеклото съдържат витамин А, който предотвратява акне, бръчки и пигментация и оказва помощ за поддържане на здрава кожа. Сокът от цвекло обезпечава положително кръвообращение и поддържа кожата здрава. Дори салатите от домати и краставици също могат да предотвратят акне, в случай че тези салати са включени в постоянната диета.

Зелен чай

Ако сте фен на чая, включете зелен чай или чай с лимон към вашата диета. Предотвратява акне и съдържа витамин С, дружно с други хранителни субстанции, които поддържат кожата естествено здрава и блестяща.

Мляко с куркума

Куркумата е обичайно и аюрведично лекарство, което работи като антибиотик и антивирусно средство. Тя е богата на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене. Добавянето на една лъжица куркума към мляко или гореща вода всяка заран може да даде положителни резултати за здрава кожа.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР