Суша, наводнения, икономически проблеми поставиха милиони хора в Южна Африка

...
Суша, наводнения, икономически проблеми поставиха милиони хора в Южна Африка
Коментари Харесай

Световната продоволствена програма помага на хората в Зимбабве да оцеляват

Суша, наводнения, стопански проблеми сложиха милиони хора в Южна Африка пред сериозен дефицит на храна.

Зимбабве е най-тежко засегнатата страна във връзка с изхранването на хората, пише  Voice of America (VOA) . Основните аргументи за продоволствената неустановеност са климатичните промени.

Мангве е един от регионите в Зимбабве, който е най-засегнат от сушата. Местните управляващи споделят, че някои хора би трябвало да отидат да работят в близката Ботсвана или в градовете, с цел да оцелеят. Кризата се утежнява заради повтарящите се суши, породени от Ел Ниньо.

Много фермери от Мангве се нуждаят от помощ, защото реколтата им е изумена от сушата.

42-годишната Сингази Сбандам, майка на три деца споделя, че всичко е изгоряло от сушата още на ранен стадий. Тя не знае какво ще вършат и по какъв начин ще оцеляват.

В сондажите няма вода, язовирите пресъхват. Няма трева за паша на животните. Броят на хората, които няма да могат да задоволят питателните си потребности, ще се усилва още повече.

Според държавното управление на Зимбабве зърнената годишна продукция през 2024 година ще даде към 868 000 тона зърно. Това е спад от близо 62% по отношение на предходната година.

Правителството на страната е в контакт с интернационалните организации за помощ.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации ускорява напъните си да помогне на хората да устоят своите фамилии и семейства, предава Voice of America (VOA) .

Правителството на страната също работи за облекчение на продоволствената неустановеност посредством отвод от налози върху вноса на ориз, царевица, олио и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР