Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах е стожер в отбора на

...
Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах е стожер в отбора на
Коментари Харесай

Навярно Мохамед Салах се изказа най-прав за Златната топка

Суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах е стожер в тима на мърсисайдци. Стожер, освен поради головете си, а поради цялото си въздействие върху клуба, който е 19-кратен първенец на страната, от която е част от футболната карта на света.

Наскоро бе връчен следващият приз за Златната топка. Златна топка, която бе извоювана за седми път в кариерата на магнетичния нападателен футболист на Пари Сен Жермен Лионел Меси.

Изящната аржентинска звезда за пръв път съумя да победи в конкуренцията Копа Америка, което автоматизирано му донесе пъклен доста дивиденти за тазгодишната премия.

Самият формат и честотата на латиноамериканския шампионат в последните няколко години на континенталния шампионат на Южна Америка даже не захващам да го разясня. Безспорен факт е, че „ гаучосите” победиха за първи път от 28 години в този шампионат. Нещо, което не се беше случвало за тях причинно следствено от съвремието Габриел Омар Батистута. По обясними за нас аргументи тогава Диего Армандо Марадона не е част от аржентинския народен тим.

Именно по този метод и Салах разяснява тазгодишното издание на Златната топка – „ Нямам коментар, нямам коментар”.

На въпрос, заложен от публицист след дербито, , дали се надява да бъде по-високо ранкиран в листата идната година, късият коментар на Салах беше: „ Надявам се, в никакъв случай не се знае”.

Салах бе подложен седми в крайното класиране. Това е събитие, ненапълно разумно, което не бе подчертано от мнозина. През календарната 2021-а година нападателят на „ червените” записва 37 гола и 14 асистенции за Ливърпул. Това е безспорен факт без да броим изявите на египтянина за националния тим на страната си, които в действителност не са изключително впечатляващи през изтичащата към този момент година заради анулацията за Купата на африканските народи заради пандемията от ковид, обхванала целия свят.

Именно това в никакъв случай незнаене за класирането на състезателите от френското издание France Football, за което персонално за себе си изпитвам голямо почитание и няма по какъв начин да е друго, остава гневното подозрение около формата, в който протича и се избира бъдещият притежател. По заслуги за футбола ли е? Ако да, то в действителност би следвало Лионел Меси и Кристиано Роналдо да получават постоянно Златната топка. Дори по два пъти на година, на полугодие, в случай че желаете. Отминаха обаче две години от последното осъществяване на блестящото събитие.

Две години, през които повече от 500 дни нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски изрично бе на върха във футболната характерност. Придържайки се към мнението си, че тази премия не е по заслуги – полякът не би следвало да я вземе поради „ слабите си” (бел. ред – категорично е в качички).

„ Просто най-добрият”. Да, с това заглавие излезе авторитетното издание на Eurosport в цифров вид за головата машина, която носи фланелката на Байерн Мюнхен. Полякът записа 38 гола в 30 мача в Бундеслигата и се регистрира с попадения на всеки 66 минути в изигран мач в локалния шампионат. В допълнение той завоюва купата на Германия и Суперкупата на страната. Според гласоподавателите - не заслужава.

Задавам въпрос. Докога Златната топка ще се цени по разнообразни комфортни критерии? Докога ще е комфортно най-ценният приз в самостоятелен проект във футболната игра да бъде обсъден по толкоз тираничен метод от избрани орди, свързани с най-гледания спорт на планетата по една или друга причина?

И къде е ролята на безукорното и съответното мислене по проблема „ Златна топка” А задкулисието? Но за това не се пита…
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР