Суперяхтата Axioma, която принадлежеше на руския милиардер Дмитрий Пумпянский, бе

...
Суперяхтата Axioma, която принадлежеше на руския милиардер Дмитрий Пумпянский, бе
Коментари Харесай

Продадоха за $37,5 млн. конфискувана яхта на руски милиардер

Суперяхтата Axioma, която принадлежеше на съветския милиардер Дмитрий Пумпянский, бе продадена на търг в Гибралтар за 37,5 млн. $. Сделката е осъществена след щателна инспекция на новия притежател, чиято идентичност не се загатва, написа Forbes, базирайки се на информация на Gibraltar Chronicle.

Яхтата, която плава под малтийски байрак, е освободена от ареста на Адмиралтейството. Рамките на 60 дни кредиторите ще подадат искове за погашение на дълга, след което Върховният съд на Гибралтар ще дефинира целта на заплащанията, както и ориста на остатъка от парите.

Axioma е суперяхта с дължина 72 метра. Тя бе арестувана на английска територия през март тази година по искане на американската банка JPMorgan поради насъбрани задължения, в резултат на глобите по отношение на милиардера Дмитрий Пумпянский. Конфискуването на яхтата и продажбата ѝ на търг бяха единственият метод банката да си върне парите.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Motor Yacht Axioma (@myaxioma)

Трябва да се означи, че е продадена единствено яхтата, а не наличието в нея. Управляващата я компания Pyrene Investments съобщи, че то принадлежи на нея, а не на Пумпянский.

Става дума за съоръжение за водни спортове на стойност 250 000 евро, бар със скъпи уискита и колекционерски виновност на обща стойност 153 000 евро и посуда и принадлежности от сребро на неназована стойност.

Axioma е издигната през 2013 година от турската компания Dunya Yachts и в началото носеше името Red Square (Червен площад). Построяването й е коствало 75 млн. $. Пумпянский използваше яхтата за персонални цели и я отдаваше чартърен. През пролетта, есента и зимата да вземем за пример тя можеше да бъде наета за 295 000 евро на седмица, а през лятото - за 450 000 евро.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР