Супернагъл служител на Жандармерията, превозвал нелегални мигранти и спекулирал със

...
Супернагъл служител на Жандармерията, превозвал нелегални мигранти и спекулирал със
Коментари Харесай

Полицаят трафикант си показал служебната карта

Супернагъл чиновник на Жандармерията, превозвал незаконни мигранти и спекулирал със служебната си карта, ще се изправи пред съда.

Районна прокуратура–Пловдив прави следствие по две досъдебни производства за подкрепяне на мигранти да преминат нелегално през страната за имотна полза и потребление на моторно транспортно средство – за  закононарушения по член 281 алинея 2 т. 1и 5 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Днес, 4 януари 2023 година, към 08,30 ч., на автомагистрала „ Тракия “ км 119, в землището на с. Бенковски, обл. Пловдив, полицейски патрул спрял за инспекция микробус „ Мерцедес “, пътуващ към София и ръководен от 23-годишен лидер.

Установено е, че водачът е полицейски чиновник в София.

Той бил облечен с униформата си и се показал със служебната карта.

В автомобила се намирали 31 чужденци  представящи се за жители на Афганистан, всички мъже.

Те били качени в товарния бус в региона на област Бургас и трябвало да бъдат откарани до границата със Сърбия.

Водачът на автомобила е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

По второто досъдебно произвеждане е открито, че към 01,00 ч. през днешния ден, 4 януари 2023 година, по автомагистрала „ Тракия “ се движел микробус, марка „ Форд Транзит “, ръководен от 35-годишен лидер от гр. Харманли, неосъждан.

Той бил спрян за инспекция от полицейски чиновници на км 120, още веднъж в землището на с. Бенковски, обл. Пловдив.

В колата пътували 25 чужденци, представящи се за жители на Афганистан, всички мъже.

Автомобилът се движел в посока София, а мигрантите били качени от региона на обл. Бургас и трябвало да стигнат до сръбската граница.

За задачата лидерът на буса получил сумата от 4800 лв. от двама мъже, турски жители. Парите са предадени непринудено от него по делото. 

Подробности по двете досъдебни производства бяха изнесени през днешния ден на брифинг на Районна прокуратура–Пловдив, в който участваха районният прокурор Чавдар Грошев и неговият заместител Атанас Илиев.

Те дефинираха случаите като „ фрапиращи “, а постъпката на полицейския чиновник като „ дръзка, неприемлива и срамна “.

„ Той е превозвал непознатите жители умишлено, а четирима негови сътрудници починаха, до момента в който защитаваха страната от нелегално влизане на мигранти “, разясниха Чавдар Грошев и Атанас Илиев.

Предстои двамата водачи да бъдат привлечени като обвинени и арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващите прокурори.

Районна прокуратура–Пловдив ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР