SuperMeat е израелска био-технологична фирма за производство на храни и

...
SuperMeat е израелска био-технологична фирма за производство на храни и
Коментари Харесай

Скоро на пазара ще се предлага чисто месо (без клане на животни)

SuperMeat е израелска био-технологична компания за произвеждане на храни и една от фирмите заела се със задачата да създава чисто месо, за което не е нужно да се избиват животни. SuperMeat желае да създава на ниска цена, здравословно и несъмнено вкусно месо, без съпътстващите негативи, като кръвопролитие на животни и отпадни газове.

Фирмата към този момент е сключила контракт на стойност 300 милиона $ с Китай за импорт на чисто месо. Сега израелската компания подписа контракт за партньорство и с PWH, един от най-големите производители на птиче месо в Европа.

Както изясняват от SuperMeat, тяхното пилешко месо се създава посредством развъждането на кафези извлечени от същински пилета. Тези кафези се развиват в особено следени условия, улесняващи техния напредък. Това отстрани потребността от всеобщо развъждане на пилета.

Проучване на университета в Амстердам демонстрира, че този нов метод на произвеждане на месо понижава с до 98% излъчванията на парникови газове, с 99% на нужната за развъждане на пилетата земя и с 96% на употребяваната вода.

Основателят на SuperMeat, Идо Савир споделя, че подписаното партньорство с PWH е началото на революционна промяна на месната промишленост.

„ Горди сме, че SuperMeat е измежду пионерите създатели на новата промишленост на „ чистото месо “. Нашият екип е формиран от водещи специалисти и експерти в региона на месната технология, инженери и шефове-кулинари, работещи дружно с едни от най-хубавите експерти във фармацевтичната промишленост, които основават ново потомство месни артикули – устойчиви, ефикасни, щадящи животните и околната среда и несъмнено с изключителни вкусови качества “.

Ще е потребно известно време преди производството на SuperMeat да се появи всеобщо по магазините, като съгласно компанията, това ще се случи след към три години. Когато това ново месо се появи, неговата цена няма да бъде по-висока, даже назад, има упования тя да е по-ниска от тази на в този момент създаваното, тъй като за новото произвеждане са нужни по-малко запаси.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР