Суперфен на Kansas City Chiefs е обвинен в банков обир, обвинения в пране на пари

...
Федерално голямо жури обвини мъж, известен като суперфен на Канзас
Коментари Харесай

Федерално голямо жури обвини мъж, известен като суперфен на Канзас Сити Чийфс, който се нарича „ChiefsAholic“ в социалните медии, в ограбване на няколко банки и пране на пари чрез казина, обяви американската прокуратура за Западния окръг на Мисури.

29-годишният Ксавиар Майкъл Бабудар беше обвинен в сряда по 19 пункта, включително три пункта за въоръжен грабеж, един пункт за банкова кражба, 11 пункта за пране на пари и четири пункта за транспортиране на откраднато имущество през държавни граници, казват прокурорите.

Бабудар, който се обличаше в костюм на сив вълк в дрехи на Chiefs на мачове, е обвинен в използване на пари от обири на банки и кредитни съюзи през девет месеца миналата година, за да присъства на мачове у дома и навън, според обвинителния акт.

 Самонареченият Chiefsaholic върви към стадиона на Denver Broncos преди мач от NFL на 8 януари 2022 г. class= Самонареченият Chiefsaholic върви към стадиона на Denver Broncos преди мач от NFL на 8 януари 2022 г. Дейвид Залубовски/АП

Бабудар се призна за невинен по обвинителния акт, съобщи филиалът на CNN KMBC.

Наказателна жалба, подадена срещу Бабудар през май, го свързва с шест грабежа. Той е обвинен в кражба на повече от 845 000 долара и в участие в два опита за грабеж, според властите. Обвинителният акт, повдигнат в сряда, замени първоначалната федерална наказателна жалба от май.

Той също така е обвинен в пране на откраднатите пари чрез закупуване и изкупуване на повече от 1 милион долара чипове от казина в Мисури, Канзас и Илинойс, разкрива клетвена декларация, подадена в подкрепа на жалбата.

На 16 декември 2022 г. Бабудар беше обвинен в окръг Тулса, Оклахома, в грабеж на кредитен съюз и беше освободен срещу гаранция през февруари.

Майката от Юта Кури Ричинс наблюдава по време на изслушване за освобождаване под гаранция в понеделник, 12 юни 2023 г., в Парк Сити, Юта. Майката от Юта Кури Ричинс гледа по време на изслушване за освобождаване под гаранция в понеделник, 12 юни 2023 г., в Парк Сити, Юта. Рик Баумър/Басейн/AP

Месеци преди ареста си Бабудар е използвал част от откраднатите пари, за да прави залози в спортен тотализатор в Илинойс, включително два отделни залога от $5000 за Chiefs да спечелят Super Bowl LVII и за куотърбека на Канзас Сити Патрик Махоумс да спечели наградата за най-полезен играч в играта.

След победата на Chiefs в Super Bowl и Mahomes беше обявен за MVP на играта, Бабудар получи чек от $100 000 през март, според властите.

Бабудар сряза монитора си на глезена дни по-късно и избяга от Оклахома, преди да бъде повторно арестуван в Сакраменто, Калифорния, в началото на юли, според обвинителния акт. Той остава във федерален арест без гаранция.

„Това не е последното пътуване на ChiefsAholic“, каза адвокатът на Бабудар Матю Мериман пред KMBC в петък. „Той вярва и ние вярваме, че когато свири последният съдийски сигнал и всички факти станат известни, той ще бъде изкупен в очите на своята общност, в очите на своите фенове и в очите на Кралството на вождовете. ”

Делото е насрочено за 8 януари, пише в обвинителния акт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР