Суперавторитетният американски финансов всекидневник Уолстрийт джърнъл съобщава, че най-голямата руска

...
Суперавторитетният американски финансов всекидневник Уолстрийт джърнъл съобщава, че най-голямата руска
Коментари Харесай

Банка №1 остава в СУИФТ, познатата ни ВТБ е изключена: WSJ

Суперавторитетният американски финансов ежедневник Уолстрийт джърнъл оповестява, че най-голямата съветска банка Сбер – някогашната спестовна каса на Съюз на съветските социалистически републики, нямало към този момент да бъде извадена от СУИФТ, за разлика от други 7 в листата на Европейски Съюз . По-рано Лондон съобщи, че Сбер е в цифрата на ударените, тъй че очевидно има конспирация.

И от Брюксел, и от Острова никой не загатва за изключване Газпромбанк, през която минават главните заплащания за газ и петрол към Русия.

Най-известната изключена ще бъде ВТБ, написа WSJ. Припомняме, че тя беше главен акционер във банкрутиралата българска КТБ, само че и по-късно продължи да управлява основните й активи като Виваком.

Нейни представители у нас са братя Велчеви – царският финансов министър Милен и Георги, който е шурей на първия вицепремиер в края на соца Стоян Марков, топикономистът на Т. Живков.

Останалите банки в листата за изключване на Европейски Съюз не са непредвидени – те бяха първите в листата на Джо Байдън – ВЕБ, Россия – банката, където Путин е обявявал, че държи спестяванията си, банката на военно-промишления комплекс.

Наред с тях отвън СУИФТ съгласно WSJ ще бъде Откритие, която доста работи с една от топбанките в Европейски Съюз Уникредит, която е най-голяма у нас, а сега имат големи покупко-продажби по продажби на собствености в Русия.

Очакваше се бордът на СУИФТ да вземе дефинитивно решение вечерта или през нощта на вторник против сряда.

Илиян Костадинов

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР