Суперагентът Мино Райола ще иска 47 милиона британски лири комисионна

...
Суперагентът Мино Райола ще иска 47 милиона британски лири комисионна
Коментари Харесай

Райола ще иска космическа комисионна при трансфер на Халанд

Суперагентът Мино Райола ще желае 47 милиона английски лири комисионна при възможен трансфер на нападателя Ерлинг Халанд, а британският първенец Манчестър Сити е подготвен да даде сходна сума, с цел да вземе норвежеца.

Очакванията са, че Халанд ще напусне Борусия Дортмунд през лятото. Смята се, че в контракта му има заложена уговорка в размер сред 75 и 90 милиона евро. Райола обаче също по този начин ще желае невероятна сума за ходатайство на всяка сходна договорка - общо 55 милиона евро.

„ Sun “ твърди, че Сити са добре осведомени с настояванията на италианския сътрудник и нямат желание да се откажат от нападателя.

Наскоро Райола съобщи, че Сити е единственият британски клуб, към който Халанд би показал интерес да се причисли, макар че Реал Мадрид също е измежду разновидностите. Проблемът за „ белите “ е, че възможното идване на Килиан Мбапе от ПСЖ и компликациите да обезпечат средства за трансфер и на двамата в един, спазвайки разпоредбите за финансов феърплей.

Нападателят също по този начин ще желае заплата от към 21,3 милиона паунда годишно за пет години, тъй че общата сума по сходен трансфер ще доближи над 215 милиона паунда.

Смята се обаче, че има съглашение всяка комисионна по трансфер на Халанд да бъде разграничена сред Райола и бащата на играча Алф-Инге.

EXCLUSIVE: Erling Haaland’s agent Mino Raiola demanding £47MILLION commission for summer transfer |
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР