Сумата на глобата, която Европейската комисия може да наложи по

...
Сумата на глобата, която Европейската комисия може да наложи по
Коментари Харесай

ЕК може да глоби най-голямата пивоварна компания в света с €2 милиарда

Сумата на санкцията, която Европейската комисия може да наложи във връзка с най-голямата в света пивоварна компания Anheuser-Busch InBev SA (AB InBev), може да бъде 2% от оборота, или 2 милиарда евро. Това заяви през днешния ден радиотелевизионната компания RTBF, представена от 1prime.ru.

Преди това изпълнителният орган на Европейския съюз разгласи, че е уведомил компанията за това, че тя злоупотребява със своето господстващо състояние на белгийския пазар. AB InBev попречва вноса в страната на по-евтина своя продукция - бирите Jupiler и Leffe, създадени в Холандия и Франция.

Европейска комисия е открила, че в тези страни AB InBev продава Jupiler и Leffe по много по-ниски цени, в сравнение с в Белгия, имайки поради по-голямата конкуренция в Холандия и Франция.

По предварителното мнение на еврокомисията AB InBev е съумяла да попречи на супермаркетите и търговците на едро да купуват бира Jupiler и Leffe на по-ниски цени в Холандия и Франция. Става дума за редица дейности и практики, които компанията е прилагала от 2009 година насам, включително и променяйки етикетите и опаковките за тези марки питие, показва Европейска комисия.

Еврокомисията отбелязва, че предизвестието, което тя насочва на AB InBev, не е финален резултат от следствието против компанията, почнало през 2016 година.

Най-голямата в света пивоварна компания Anheuser-Busch InBev бе основана през 2008 година след сливането на белгийската InBev и американската Anheuser-Busch. През октомври 2016 г.а AB InBev приключи поглъщането на английската компания SABMiller.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР