Сумата е колосална – 1,3 трилиона евро. Толкова пари иска

...
Сумата е колосална – 1,3 трилиона евро. Толкова пари иска
Коментари Харесай

Варшава не се е отказала да получи репарации от Германия за войната


Сумата е колосална – 1,3 трилиона евро. Толкова пари желае да получи Полша от Германия за вредите, нанесени ѝ през Втората международна война. Берлин отхвърли настояването, Варшава обаче не се отхвърля и отнася въпроса до Организация на обединените нации.

Разрушения във Варшава след войната: Полша прави оценка вредите, нанесени ѝ от нацистка Германия, на 1,3 трилиона евро

След като немското държавно управление отхвърли за вредите от Втората международна война, Варшава отнася в този момент въпроса до Обединените народи. „ Надяваме се по този начин да предизвикаме спор по тематиката ", е представен от ДПА да споделя полският заместник-министър на външните работи Аркадиуш Муларчик. 
Редакцията предлага
През октомври предходната година Полша изиска да ѝ изплати 1,3 трилиона евро обезщетение за вредите, нанесени на страната по време на Втората международна война. Още същия месец по време на своя аудиенция във Варшава външната министърка Аналена Бербок отхвърли полското искане, а при започване на тази година немският отвод беше официализиран и с дипломатическа нота, изпратена от Берлин.

В Лисабон, където сега се намира на посещаване, през днешния ден Бербок е удостоверила тази официална позиция на Берлин. 

Аргументите на Варшава

Полският заместител външен министър обоснова отнасянето на въпроса до Организация на обединените нации със сигналите, които това (германският отказ) изпраща към режимите по света. Недостатъчната реакция на през Втората международна война, може да вземе реванш. А точно - когато несправедливите режими нарушават интернационалния ред, акцентира Муларчик.

Аргументите на Берлин

Германското държавно управление акцентира, че за него въпросът, който в този момент слага Полша, е привършен с контракта 2+4 за външнополитическите аспекти от Обединението на Германия. Освен това Берлин неведнъж е заявявал, че счита за неоснователни каквито и да било финансови искания от страна на, която през 1953 година публично се е отказала от приемането на репарации.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР