Султанът на Бруней стана най-дълго управляващият жив монарх след смъртта

...
Султанът на Бруней стана най-дълго управляващият жив монарх след смъртта
Коментари Харесай

Султанът на Бруней стана най-дълго управляващият жив монарх

Султанът на Бруней стана най-дълго ръководещият жив монарх след гибелта на кралицата на Англия Елизабет Втора, заяви в. " Дейли мейл ".

Елизабет Александра Мери Уиндзор умря през вчерашния ден следобяд в замъка Балморал. Тя господства 70 години и 7 месеца.

Хасанал Болкиах е провъзгласен за султан през 1967 година Той е на трона 54 години и 339 дни. Това е с над четири години повече от ръководството на датската кралица Маргрете Втора, която е на второ място в света по дълго ръководство. Тя е кралица на Дания от 14 януари 1972 година, като е извънредно известна измежду популацията. 

82-годишната Маргрете Втора изрази късно нощес съболезнованията си на новия английски крал Чарлз Трети, като съобщи, че майка му е била " високо уважавана и мощно обичана ".

" Майка ви беше доста значима за мен и моето семейство. Тя беше внушителна фигура измежду европейските монарси и огромно ентусиазъм за всички нас. Ще ни липсва извънредно ", написа в писмото на датската кралица до новия крал.

Заради гибелта на Елизабет Втора празненствата във връзка 50-ата годишнина от ръководството на датската кралица ще се проведат този уикенд, само че ще бъдат в изменена форма от почитание към паметта на най-дълго управлявалия английски монарх. 

Промяната на програмата през идните дни е по избор на кралицата, заяви директорката по връзките на датското кралско домакинство. Кралското семейство работи по голям брой промени в програмата, добави тя, без да разкрива измененията към този момент.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР