Султан Сюлейман Велики имал интересно хоби - да прави бижута.

...
Султан Сюлейман Велики имал интересно хоби - да прави бижута.
Коментари Харесай

Жените в Пловдив полудяха по този пръстен, всяка иска да го има

Султан Сюлейман Велики имал забавно занимание - да прави бижута. Изработвал ги с обич и самообладание. Хюрем видяла направения от него изумруден пръстен, който би трябвало да бъде за брачната половинка на Сюлейман, и го поискала, написа " Марица ".

Този пръстен станал и причина за интриги сред двете дами. Накрая Хюрем спечелила борбата и изумрудения пръстен, както и любовта на султана. Тази история сграбчи сърцата на стотици българки, които бяха запленени от сериала „ Великолепният век”. А въпросният пръстен е едно от най-желаните от пловдивските дами бижута. Според бижутера Гаспар Мелконян то е постоянно поръчвано и сега е на мода.

Другият шлагер е пръстен, притежаван от херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, направен от бяло злато, объл сапфир и 12 брилянта.

От няколко години бялото злато е желано за направа на сватбени халки. Гаспар постоянно създава и годежни пръстени - главно със скъпоценни камъни и диаманти, като още веднъж всеобщо се залага на бялото злато. „ 99 % от клиентите идват със лична концепция и фотография на бижуто и аз се старая да им дам тъкмо това, което виждат на кадъра”, споделя майсторът. И добавя, че множеството бижута са уникати - създават се за пръв път, което е доста мъчно. Защото не знаеш какви изненади те чакат по време на работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР