Сухо четкане е най-добрият вариант за ексфолиране и подмладяване на

...
Сухо четкане е най-добрият вариант за ексфолиране и подмладяване на
Коментари Харесай

Сухо четкане – най-добрият вариант за ексфолиране и подмладяване на кожата

Сухо четкане е най-хубавият вид за ексфолиране и подмладяване на кожата. Ето какво съставлява и какви са изгодите от него:

Стимулиране на нервната система

Сухото четкане може да ви накара да се чувствате добре, защото има спомагателна изгода от стимулирането на нервната система. Тя може също по този начин да ви накара да се почувствате ободрени.

Придаване на по-сияен искра на кожата

Премахването на мъртвите кожни кафези може да помогне на кожата ви да стане по-гладка и мека, както и краткотрайно да придаде на кожата ви по-светъл тип.

 

По-нежно за кожата от търкането под душа

Горещата вода възпалява кожата ви и даже отстранява маслата, мазнините и протеините, които я поддържат здрава. Това може да аргументи зачервяване и сърбеж. Четкането на кожата, до момента в който е суха, ви разрешава да я ексфолирате и да засилите кръвообращението, без да я лишавате от влага, както може да направи горещата вода под душа.

 

Каква четка да употребявам за изсъхнало четкане?

Трябва да употребявате четка за баня или душ с натурален корав косъм, за предпочитане с дълга ръкохватка. Някои косъмчета са по-твърди от други и това зависи от чувствителността и желанията на кожата ви. Дългата ръкохватка е потребна за труднодостъпни зони като гърба.

 

Мога ли да употребявам суха четка при сензитивна кожа или други кожни болести?

Възможно е да употребявате суха четка, в случай че имате сензитивна кожа. За да е изцяло дейно сухото четкане, косъмчетата би трябвало да са много твърди. Но в случай че кожата ви е прекомерно сензитивна, можете да употребявате елементарна суха забрадка за миене. Ако забележите зачервяване, отичане или инфектиране по време на четкане, незабавно спрете.

Никога не четкайте със суха четка бенки, брадавици или повдигнати неравности, наред с доста други неща. Не използвайте суха четка или забрадка върху кожа, която е напукана. Това включва порязвания, одрасквания, лезии, рани или изгорена кожа, в това число слънчеви изгаряния. Никога не почиствайте с четка местата с зараза, зачервяване или общо неспокойствие, инфектиране, целулит или рак на кожата. Спрете сухото четкане, в случай че кожата се раздразни или възпали. Избягвайте потреблението на суха четка върху лицето си, защото кожата е по-чувствителна, в сравнение с останалата част от тялото. За ексфолиране на лицето, използвайте по-нежни артикули и способи, които са предопределени особено за него

Кога би трябвало да употребявам суха четка?

Най-подходящото време за изсъхнало четкане е директно преди душ. Тогава можете да отмиете мъртвите кожни кафези и лющещата се кожа. Не забравяйте да нанесете лосион по-късно, с цел да върнете влагата в кожата си.

 

Как да разчиствам кожата си със суха четка?

Ако сте начинаещи в сухото четкане или не сте сигурни дали го вършиме вярно, спазвайте следните препоръки:

-  Използвайки четка с натурален косъм, започнете от стъпалата или глезените и се движете нагоре с дълги, плавни придвижвания по крайниците.

- След това движете четката с кръгови придвижвания по торса и гърба.

- Намалете натиска върху чувствителни зони като корема, гърдите и шията.

- Достатъчни са няколко застъпващи се придвижвания за всяка област.

- Използвайте сухата четка един път на ден и вземайте душ незабавно по-късно.

- Не забравяйте, че би трябвало да започнете процеса, като първо опознаете кожата, с цел да видите дали има зони, които да избягвате.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР