Судитска Арабия обяви, че е свила почти наполовина добива на

...
Судитска Арабия обяви, че е свила почти наполовина добива на
Коментари Харесай

След атаката: Саудитска Арабия сви наполовина добива на...

Судитска Арабия разгласи, че е свила съвсем на половина добива на недопечен нефт поради офанзивите с дронове по две индустриални уреди през вчерашния ден.

Така управляващите потвърдиха информацията на " Уолстрийт джърнъл " със известието, че случилото се на петролните залежи в Абкайк и Хиджра Хурайс ще понижи производството с 5.7 млн. барела на ден - при ежедневни към 11 млн. барела в естествени условия. Очакванията са за скок в цените на петрола, откакто тази седмица " Брент " се оферираше за към 60 $ за барел.

Отговорност поеха бунтовниците хути в Йемен, които водят война против водена от Саудитска Арабия коалиция и са подкрепяни от Иран. Западът поддържа саудитската коалиция. Говорител на хутите съобщи пред основаната в " Бейрут " телевизия " Ал Масира ", че нападението е станало с 10 дрона и че може да има сходно и в бъдеще.

Не всички имат вяра на версията ми.

Съединените щати, които имат военно наличие по крайбрежието на Персийския залив, упрекнаха Иран за офанзивите.

В първите часове след офанзивите публицисти и специалисти показаха, че в случай че хутите бяха виновни за случилото се, на дроновете им щеше да се наложи да изминат стотици километри в саудитска територия - сходна офанзива би почнала доста по-лесно от иранското крайбрежие на Персийския залив.

Би Би Си и " Уолстрийт джърнъл " в това време означават, че съществува и догадка за присъединяване на шиитски милиции в Ирак, които може да са употребявали крилати ракети, а не дронове.

" Няма доказателства ", че дроновете са пристигнали от Йемен, с цел да извършат " невиждана офанзива против енергийните доставки на света ", написа в " Туитър " държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпейо.

С това набъбна и напрежението сред Съединени американски щати и Иран, възпламенило се няколко пъти това лято след офанзиви против танкери и дронове.

Командирът на военновъздушните сили на Революционната армия Амир Али Хаджизадех съобщи, че Иран постоянно ще е подготвен за " пълномащабна " война. По думите му, представени от организация " Тасним ", американските бази и самолетоносачите на разстояние до 2000 км към Иран са в обсега на иранските ракети.

" Сауди Арамко " - компанията, чиято инфраструктура бе ударена - не е просто най-големият производител на нефт в света, а и една от фирмите с най-големи облаги, на която следва дълго чакано излизане на борсата.

Само находището в Хурайс дава отговор за 1% от добива на нефт в света. Абкайк може да обработва до 7% от световните доставки. Само в Саудитска Арабия се създава 10% от петрола в света.

Източник: Дневник
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР