Субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Това каза вицепремиерът,

...
Субсидиите за партиите трябва да бъдат намалени. Това каза вицепремиерът,
Коментари Харесай

Каракачанов с остър коментар за субсидиите на партиите

Субсидиите за партиите би трябвало да бъдат понижени. Това сподели вицепремиерът, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините ” по Нова телевизия.

Според него съществува и вид, при който може да бъде подложен таван на дотацията, само че той обаче още веднъж няма да подсигурява равнопоставеност. „ 1 лев е алегорично, само че пък, както виждате, с тематиката със дотациите опозицията постоянно спекулира, когато е в съпротива, а когато е във властта, не прави нищо. Ето, в този момент министър председателят им предлага едно решение, Народното събрание ще го разиска. Дали ще отидем на този вид, или на вид, при който дотацията има таван – отново няма да има равнопоставеност “, уточни Каракачанов.

„ Ако една партия е взела 300 000 гласа – дали ще вземе 300 000 лева или по 10 000 лева, а друга партия е взела 1 млн. гласа – дотацията отново не е равнопоставена. В Германия законът е доста простоват. Има избрана дотация, само че над някаква рамка – да вземем за пример 5 млн. – няма дотация ”, разяснява той.

„ Ако търсим вид, при които партиите да бъдат финансирани от страната, с цел да не бъдат подвластни от външно финансиране, това сякаш е по-добрият вид, в сравнение с да ги лишиш от дотация. Въпрос на разискване е, ще има спор ”, сподели още Красимир Каракачанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР