Стюардесите в полетите се появиха в началото на 20-ти век

...
Стюардесите в полетите се появиха в началото на 20-ти век
Коментари Харесай

10 изисквания за външния вид на стюардесите, които не се приемат да говорят на глас

Стюардесите в полетите се появиха при започване на 20-ти век и тогава те бяха извънредно мъже. Първата стюардеса е 25-годишна здравна сестра през 1930 година и към 1936 година дамите на процедура са изгонили мъжете в тази област. Изискванията за девойките започнаха да стават все по-строги от година на година и се отнасяха освен до физическа подготовка и подготвеност, само че и до външен тип.

Ние взехме решение да разберем по какъв начин са се трансформирали разпоредбите за стюардесите и какви критерии за външен тип са значими през днешния ден.

Норми от предишния век

Нели Диенер, първата стюардеса, 1934 година

Дори преди 50-60 години условията към стюардесите бяха по-строги: контролирайте тежестта, формата, спазвайте непоколебим дрес-код, който през 60-те-70-те години ги задължаваше да носят къси тесни поли.

Стюардеса, работеща през тези години, сподели, че по-ранните стюардеси са били принудени да носят специфичен колан под облеклата си, с цел да придадат на фигурата стремежи тип. Ако стюардесата напълнее, навърши 32-35 години или се омъжи, тя просто бива уволнена.

В нашата епоха на приемливост самолетните компании не управляват персоналния живот на служащите и не насочат несъответстващи условия, само че стюардесите към момента би трябвало да наподобяват по метода, по който го вършат. Ето главните условия за външния тип на актуалните стюардеси.

Топ модели не са нужни

Противно на общоприетото разбиране, стюардесата не е наложително да бъде образцова физика. Минималната височина би трябвало да бъде 160 см, до момента в който изпъва ръката си, момичето би трябвало да доближи отметката от 210–212 см.

Това е належащо, с цел да може да постави нещата на багажните лавици в самолета и да ги извади. Теглото на стюардесата се пресмята съгласно показателя на телесна маса, който би трябвало да се вмества в диапазона от 18,5 до 24,9. Изискванията могат да варират според от самолетната компания.

Възрастта има значение

Минималната възраст за работа в небето е от 18 до 21 години. Обикновено не се загатва максимумът, защото би бил дискриминационен, само че след 30–32 години девойките нормално намират работа на земята. Но това не постоянно е по този начин и не във всички самолетни компании. Например, фотографията демонстрира американската стюардеса Бети Неш през 2017 година Тогава тя беше на 81 години и продължи да лети интензивно и да работи.

Изисква се хубаво зрение

Стюардесите би трябвало да имат 100% зрение. В противоположен случай те би трябвало да носят лещи. Като предписание самолетните компании имат право да носят очила, които са проектирани да дават отговор на критериите за имидж на компанията.

Въпреки това, някои хора към момента избират контактните лещи и ще имат право да работят с очила единствено в случай че служителят има здравно противопоказание да носи лещи. Такъв медицински излаз от лещите работи не по-дълго от 3 месеца.

Светла коса – единствено на пенсия

Косата на стюардесата не би трябвало да допира яката, само че има условия за цвета на косата. Можете да рисувате единствено в естествени нюанси и да оцветявате обраслите корени в точния момент. Някои стюардеси към момента вземат решение да рисуват в жанр омбре, само че по-късно би трябвало да се извият и да създадат кок по интелигентен метод, тъй че русата коса да не се вижда и кокът да не се разграничава по цвят от корените.

Без лак в съвременни ментови нюанси

Маникюрът на стюардесата е наложителен. Дължината на ноктите и цветът им се дефинират от разпоредбите на всяка самолетна компания. Обикновено това е типичен маникюр: къси червени или голи нокти, да вземем за пример яке.

Грим като на Гохар Аветисян

Гримът също е нужен, той би трябвало да наподобява естествено, само че са разрешени удължени мигли и блестящо червило. Някои самолетни компании разрешават извънредно алено червило и то в избрани нюанси. Други компании изискват от чиновниците си, с изключение на червило и серпантина, да употребяват декор дьо загар, очна линия, сенки за очи и руж.

На летището – единствено на токчета

Политиките на самолетните компании могат да се разграничават, само че множеството от тях изискват стюардесите да се покажат в обувки на висок ток в постройката на летището. Изглежда прелестно и представително, въпреки и не изключително комфортно. А по време на полета девойките се преобличат в по-практични и постоянни обувки.

Без джунджурии, само че часовникът е наложителен

Само най-малкото: 1 чифт дребни обеци без цветни камъни и не повече от 2 пръстена, в това число брачен пръстен. Но най-важното е часовникът. Стюардесата няма да има право да работи, в случай че не помни да носи този аксесоар. Всеки член на екипажа има часовник, с цел да следи времето при положение на изключителна обстановка, защото евакуацията не би трябвало да лишава повече от 90 секунди.

Какви са условията за изява на вашата работа? Бихте ли могли да сте прецизни като стюардеси?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР