Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с

...
Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с
Коментари Харесай

Студентите с призив за безопасно и отговорно празнуване на 8-и декември

Студенти от Университета по хранителни технологии в Пловдив излязоха с апел за отговорно и безвредно посрещане на осми декември. Поредната акцията е разследване на тежката злополука, която преди пет години лиши живота на четирима младежи от университета. Те починаха на връщане от Пампорово, където били за студентския си празник.

Пловдив

На празника си студентите от Университета по хранителни технологии раздават на сътрудниците си листовки и календарчета, които приканват: " Празнувай отговорно ".
Иво Финков, ръководител на студентския съвет в УХТ-Пловдив: " В средата има часовник, той изобразява километража на автомобила. Дали да изберем да караме с 80 и да се приберем живи и здрави, или да караме с 200 и да стигнем до болница или още по-тежко нещо. "
Иван е избрал да чества в малко и умерено балканско селце.
Иван Генов, студент в УХТ-Пловдив: " Много прекрасен път разбрах, че има, и са го почистили, и се надявам там да няма проблем с отиването и връщането. "
В цялата област Пловдив към този момент текат профилирани полицейски интервенции. Следи се за скоростта и за шофиране след използването на алкохол.
Ботьо Гиргинов, контрольор в Пътна полиция Пловдив: " Ще има засилено полицейско наличие в зоните и до местата наоколо до питейните и увеселителните заведения и по основните пътища на региона. "
Контролът ще продължи и през почивните дни, с цел да се подсигурява безпроблемното връщане на студентите от курортите, увериха от полицията в Пловдив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР