Студенти от специалност Връзки с обществеността“ в Правно-историческия факултет на

...
Студенти от специалност Връзки с обществеността“ в Правно-историческия факултет на
Коментари Харесай

Студенти от специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ участваха в обучение, свързано с кибертормоза и разпространението на фалшиви новини

Студенти от компетентност „ Връзки с обществеността “ в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ участваха в образование на тематика „ Превенция на кибертормоз и злоупотреби онлайн, дезинформация и разпространяване на подправени вести измежду младежите “, което се организира от 30 септември до 2 октомври 2022 година в град София.

Тридневната стратегия, в която взеха присъединяване Ивона Миланова, Салина Огнянова, Александър Стаменов и Деяна Доклева, включваше обучителни и дискусионни модули.

Обучителните модули бяха фокусирани както върху теоретичната част, по този начин и върху практическата с проява на съществени умения и принадлежности за инспекция на достоверността на текст, фотография и видео; шерване на персонален опит и реакции при срещане на подправени вести. Акцент бяха и тематики, свързани с сигурност и отбрана на детето в онлайн среда, игрите като взаимозависимост, кибертормоз, самонаранявания и самоубийства; кибер информираност и киберсигурност – вируси, рискови горещи точки.

Лектори на събитието бяха Станимир Кюмюрджиев – шеф „ Онлайн планове “ в Медийна група „ България “ и шеф на фондация „ Център за проверяваща публицистика “, Слави Ангелов – основен редактор на вестник „ 168 часа “ и проверяващ публицист с дълготраен опит, Любомир Тулев – шеф „ Информационна сигурност “ в DIGITALL и специалист с дълготраен опит в областта на киберсигурността и Георги Балев – Security Operation Center Service Delivery Manager, DIGITALL и специалист с дълготраен опит в областта на киберсигурността.

Обучението е част от план „ Ти знаеш. Ти можеш “, изпълняван от фондация „ Евроскок “ и финансиран по Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10 А от Закона за хазарта за 2022 година, която се ръководи от Министерството на младежта и спорта.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР