Студентът почина през юни малко след като бе върнат от

...
Студентът почина през юни малко след като бе върнат от
Коментари Харесай

Пхенян нарече Тръмп ”изкуфял старец”

Студентът умря през юни малко откакто бе върнат от КНДР в Съединени американски щати в положение на кома.

"Тръмп и неговата клика с тяхната агитация против КНДР за следващ път експлоатират гибелта на Ото Уормбиър ", съобщи севернокорейското външно министерство, представено от държавната организация КЦТА и международните организации.

Американският студент през 2016 година бе наказан на 15 години затвор за кражба на пропагандна брошура по време на туристическо посещаване.

Съединени американски щати "стигат до такава степен да употребяват мъртъв човек за тайната си акция за поддържане на интернационалния напън над КНДР ", прибавя министерството.

Във вторник Тръмп упрекна в Туитър Пхенян, че е "изтезавал оттатък въобразимото " 22-годишния студент, до момента в който е бил в пандиза. Преди това родителите на Уормбиър упрекнаха Пхенян, че е "изтезавал и целеустремено наранил " сина им.

Ото Уормбиър умря на 13 юни, няколко дни откакто бе репатриран в Съединени американски щати след 18 месеца затвор в Северна Корея.

Аутопсията му не даде доказателства за физически изтезания, нито за потърпевши зъби или кости. Ото Уормбиър е страдал от тежки мозъчни увреждания, които нормално са резултат от прекъсване на сърдечна и дихателна активност.

Причината за изпадането му в кома остава неизяснена, отбелязва Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР