Студентът Евгени Марчев е бит от четирима полицаи на 10

...
Студентът Евгени Марчев е бит от четирима полицаи на 10
Коментари Харесай

Четирима милиционери налагали студента Евгени Марчев на протеста

Студентът Евгени Марчев е обичай от четирима служители на реда на 10 юли 2020 година зад колоните на Министерски съвет, само че не е ясно кои са униформените. Разследването е отчасти прекъснато, излиза наяве от постановлението на наблюдаващия прокурор от Софийска районна прокуратура.

То е издадено преди месец, заяви в. " Сега ". Разследването продължава против пети служител на реда, упрекнат през март т.г., че самичък и в съучастничество с трима други неустановени служители на реда е нанесъл лека телесна щета, само че не на Марчев, а на различен протестиращ юноша.

Четиримата служители на реда бяха упрекнати, че удряйки Марчев с ръце и крайници, са нанесли лека телесна щета на студента - разтърсване на мозъка и други травми. Прокуратурата обаче стига до извода, че четиримата не са били Марчев, а различен юноша.

Според юрист обаче, боят е еднакъв, т.е. няма потребност делото против четиримата да бъде прекъснато, тъй като те няма по какъв начин да получат нови обвинявания за същото. От постановлението на прокурора излиза наяве, че ще се събират още доказателства, с цел да се реши дали ще се стигне до покачване на обвинявания за побоя зад колоните на Министерски съвет.

От постановлението се схваща още, че в багра зад колоните са взели участие 16 служители на реда, а потърпевшите са 8. Марчев е обичай от четирима, самоличността обаче не е открита.

Адвокатът на Марчев Полина Велчева заяви, че постановлението е обжалвано пред Софийския областен съд и се чака неговото изговаряне.

Арестът на пребития по време на гражданските митинги през 2020 година под колоните на Министерския съвет студент Евгени Марчев е безусловно противозаконен, разгласи Административният съд София-град на 29 март.
ТЕМА преди 6 дни 2047 преди 12 дни 1480 преди 20 дни 3515
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР