Студент по археология в Пловдив, диагностициран с коронавирус, издъхна снощи,

...
Студент по археология в Пловдив, диагностициран с коронавирус, издъхна снощи,
Коментари Харесай

Студент изгуби битката с Covid-19, търсят плазма за неврохирург в тежко състояние

Студент по археология в Пловдив, диагностициран с ковид, издъхна нощес, а околните на варненски неврохирург незабавно търсят рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19, с цел да спасят живота му.

Д-р Манук Бейлерян е неврохирург във МБАЛ " Света Анна " в морския град. В събота той е дал позитивен PCR тест за ковид, като е открита двустранна пневмония. Лекарят е настанен за лекуване в Университетската болница " Света Марина " в тежко положение и с дихателна непълнота.

“Много е тежко, когато се срещнеш със болестта от близко. Молим се татко ми да не стигне до изкуствено дишане и да намерим плазма ”, сподели синът му Агоп Бейлерян. По думите му, нужната кръв е от преболедували пациенти с кръвна група А, резус фактор позитивен.

Вече има доброволци за даряване на кръв, плазмата от която може да се създаде единствено в София, добави синът на инфектирания неврохирург.

Студентът от Пловдив Хованес Сачлиян обаче загуби борбата с Covid-19. От Философско-историческия факултет на ПУ " Паисий Хилендарски " оповестиха, че младият мъж, който ще остане вечно студент в 4 курс на компетентност " Археология ", е умрял нощес.

" Строителен инженер по обучение, влюбен в остарялата история, археологията и нумизматиката и воден от любознанието на откривателя, той записва второ висше обучение, като бакалавър по " Археология ". Хованес беше буен откривател, участник в студентските разкопки до с. Драгойново, солниците на Провадия и Източната врата на Филипопол и ще бъде запомнен от сътрудниците и преподавателите си като заслужен човек, самоотвержен и ухилен, студент с капацитет за развиване, отличен уредник и деен участник в дейностите на СИАК " Проф. Велизар Велков " ", пишат преподавателите му.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР