Студент на 32 г. от Шумен повярва на измамник, че

...
Студент на 32 г. от Шумен повярва на измамник, че
Коментари Харесай

Хитра схема: Измамник преметна студент с обещание за стипендия

Студент на 32 година от Шумен повярва на лъжец, че ще бъде включен в европейска стратегия и ще получава стипендия, в случай че даде 610 лева Шуменецът дал парите, поверил и мобилния си телефон на непознатия, и повече не го видял. Измамата станала по класическата скица, като влезнали в постройка с два входа и измамникът се измъкнал през втория.
Зарибяването станало към 12:00 часа в сряда на ул. „ Цар Освободител “ в Шумен, където студентът бил заговорен мъж, показал се за управителен чиновник във компания. Обяснил, че има присъединяване във фондация за финансиране на студенти и споделил, че в случай че даде пари, по-късно ще получава стипендия, която неведнъж ще надвиши разноските. Така студентът дал свои налични 610 лева
Непознатият го завел в друга постройка, като му обяснил, че там се намира офиса му. Поискал да му услужи с мобилния си телефон и споделил да го изчака. Отправил се по вътрешно стълбище и се изпарил. След изчакване 32-годишният мъж се усетил, че е излъган и подал сигнал в РУ-Шумен.
Полицаи издърват измамника, формирано е досъдебно произвеждане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР