Студената война отдавна се смята за синоним на всички безумия,

...
Студената война отдавна се смята за синоним на всички безумия,
Коментари Харесай

Специалната операция на ЦРУ за деморализиране на СССР

Студената война от дълго време се счита за синоним на всички безумия, които човек може да измисли. Връщайки лентата обратно можем да попаднем на съществено многообразие от красиви хрумвания. Някога в постройката на МИ6 се взема решение да не се гасят лампите, когато чиновниците си потеглят от стаята. Идеята зад тази маневра е външни наблюдаващи и доброжелатели в никакъв случай да не знаят по кое време един човек е там и по кое време не е. След като колите на по-важните лица са със затъмнени стъкла, възможностите да се следи човек стават минимални.

Разбира се след едно несъмнено време почнали да идват и сметките за ток, което автоматизирано ги отказало от тази тактика. Много имена остават диря в историята на шпионските игри, само че би трябвало да признаем, че Франк Уиснър може да даде доста повече на света, в сравнение с сме подозирали. Уиснър стартира да работи за Централно разузнавателно управление на САЩ през 1947 година и дава отговор за офиса за специфични планове. И надлежно новият сътрудник би трябвало да дава отговор за координирането на дейности в задгранични райони. В зародиша на тази война е ясно кои са районите. Заеманата служба разрешавала работа с агитация, стопански войни, попречване на пряк спор посредством бойкот и антисаботаж.

През 50-те години работи в Румъния и остава учуден какви зверства се случват с благословията на политическия режим. Очевидно Франк не се справял изключително добре, тъй като през цялото му време и кариера се оказва, че работи със руски шпиони под прикритие. Почти всеки негов сътрудник се оказва къртица, само че пък сигурно всички са се смяли на най-брилянтния проект. Уиснър желал да покаже превъзходството на американската войска и западния блок. Подобно доказване не може да стане с пряк контакт и измерване на силите. Липсват мотиви за проява и по този начин се стига до последната инстанция – пропагандата. Решението на Франк е да употребява помощите за обществото. Неговата концепция е да употребява каналите на разнообразни благотварителни организации.

В тях ще се слагат разнообразни дарове и козметични артикули, както и презервативи. Тук идва огромната концепция на Франк. В кутийките трябвало да бъдат сложени презервативи. Обикновено написа какъв размер могат да бъдат и надлежно геният желал да сложи надпис „ Medium “, само че самите презервативи да бъдат „ Large “. Не всички залагали на този тип логистика и проектът се трансформирал злачително. Вече щели да се употребяват самолети, които да прелетят и да хвърлят презервативите. По този метод мъжете щели да знаят какъв брой по-сериозни са армиите на запад. Имайки поради европейската полова карта, подозираме, че нито една войска от източния блок не би могла да се впечатли. Планът в никакъв случай не се реализира, само че тактиката за безнравственост би могла да свърши доста работа, изключително в случай че се ползва в страни като Китай и Япония.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР