Студената синя светлина на екрана въздейства като ултравиолетова радиацияНевинното хоби

...
Студената синя светлина на екрана въздейства като ултравиолетова радиацияНевинното хоби
Коментари Харесай

Селфитата водят до бръчки

Студената синя светлина на екрана влияе като ултравиолетова радиация
Невинното занимание предизвиква прибързано стареене на кожата

Често ли публикувате свои фотоси в обществените мрежи? Мотаете ли се с телефона си вечер преди лягане? Тогава има вест за вас: желанието да се покажете пред другите може да ви аргументи преждевременни бръчки. 

Селфитата от дълго време са част от всекидневието. Много хора непрекъснато разгласяват фотосите си в обществените мрежи, само че постоянно това почтено занимание се трансформира в същинска взаимозависимост. Блогърката Мерин Бейг от Лондон да вземем за пример правела по 50 селфита дневно и единствено нейният козметик съумял да я отрезви, когато забелязал, че тонусът на кожата на 26-годишната пациентка е намалял доста и голям брой пигментни петна са се образували на лицето ѝ.

Напоследък в медиите се появяват доста публикации за това по какъв начин привързаността към телефона въздейства на живота и външния ни тип. Изследователите на Merz да вземем за пример стигат до извода, че честото и дълготрайно гледане на екрана на смарт телефона е нездравословно освен за зрението. То предизвика появяването на бръчки към очите и висящ овал на лицето.

Студената синя светлина на екрана влияе на кожата като ултравиолетова радиация. The Telegraph разгласява коментар от кожния лекар Саймън Зоакеи: „ Блогърите и тези, които постоянно си вършат селфита, в действителност би трябвало да се тревожат. Синята светлина от екрана в действителност визира кожата и виждам това при моите пациенти, които постоянно разгласяват свои снимки; доста от тях демонстрират преждевременни признаци на стареене “.

Журналисти от Us Weekly търсят коментар по тематиката от естетичния кожен лекар на семейство Кардашиян Саймън Уриан. Той не е толкоз безапелационен - може би се опасява да скапе настроението на своята пациентка и максимален фен на селфитата в света - Ким Кардашиян? „ Днес няма потвърдено научно проучване, че потреблението на смарт телефони предизвиква бръчки. Вярно е, че има изследвания, които демонстрират, че стареенето се предизвика от радиочестотното лъчение от джаджите “, споделя той.

Учените имат доказателства, че светлината на екраните способства за появяването на тъмни кръгове под очите. Затова е целесъобразно да оставите телефона настрани най-малко час преди лягане. Освен това дългото седене с телефон в ръце пречи на естествения сън. „ Липсата на сън покачва равнищата на хормона на напрежението в тялото, което на собствен ред състарява кожата “, споделя доктор Уитни Бове, специалист на марката Dr. Brandt. В допълнение типичният за доста смарт телефони малък шрифт ни кара да присвиваме очи, което води до появяването на патешки крайник към тях.

Прякото увреждане на кожата от приложимост на смарт телефон не е потвърдено, само че специалисти поучават да не прекалявате с джаджите и да ги употребявате рационално. В последна сметка, в случай че кожата загуби тонуса си прибързано, няма и да желаете да публикувате прословутите селфита. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР