Студена или топла вода да използвате за варене на месото

...
Студена или топла вода да използвате за варене на месото
Коментари Харесай

Кога да използвате студена и кога гореща вода за готвене?

Студена или топла вода да употребявате за варене на месото и макаронените произведения? Има ли избрани правила за това?

Тази занимателна история ще ви даде отговора на този забавен въпрос. Така че, би трябвало да отворите бележника и да си запишете няколко потребни съвета.

Ана се опитваше да следва всички рекомендации на свекърва си. Веднъж тя се появи на посетители без предизвестие. Каза, че била на посетители на другарка. Пили чай и си гворили, само че в този момент тя била доста гладна. Снахата реши, че ще свари макарони и ще добави към тях вчерашните сварени пилешки гърди. Трябва да е бързо, вкусно и засищащо.

За да ги свари по-бързо, тя кипна вода в каната. Изсипа я в тенджерата и изчака да заври и тук. Щом свекърва й видя видя какво направи се възмути.

“Така ли в действителност се храни момчето ми – с макарони в преварена два пъти вода? ”

Правилно ли е да се готви, каквото и да е ядене по този метод? А по какъв начин е вярно да се готви месото?

Професионалистите поучават да варите месото в студена вода, в случай че ще го употребявате за чорба. Ето за какво борш или други месни супи се готвят дълго време. Готвенето в студена вода ги прави по-богати, мазни и засищащи. Между другото, в случай че супата би трябвало да има хубав златист нюанс, можете да потопите чиста глава лук с люспите в бульона.

Същото важи и за съставките за аспика. Свинските крачета се потапят в студена вода и се варят дълго време. Така че ястието да получи задоволително количество желатин и да се сгъсти без спомагателни операции. Но не забравяйте, че първата вода, в която са сварени свинските крачета, се изхвърля. След това напълнете съда с чиста студена вода.

Вижте още: Обемна и красива плетка

Ами в случай че би трябвало да сварите месото, да вземем за пример за салата? Най-добре е да потопите месото във вряща вода. Освен това, с цел да подобрите усета на месото, е по-добре да го мариновате авансово и едвам по-късно да го сготвите.

Ето по какъв начин врящата вода в тенджера може да провокира доста разногласия. И по този начин, кое е вярно? Отговорът е допустимо най-прост. За чорба, бульон или аспик месото се поставя в студена вода, а за салата – в гореща вода.

За вас значимо ли е дали ще употребявате студена или топла вода за подготвяне на месото?

Или всяка стопанка има свои лични правила в кухнята?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР