Сцената в Борусия (Дортмунд) е готова за най-драматичния финал в

...
Сцената в Борусия (Дортмунд) е готова за най-драматичния финал в
Коментари Харесай

Бундеслигата се готви за най-драматичния последен кръг от сезона от повече от десетилетие насам

Сцената в Борусия (Дортмунд) е подготвена за най-драматичния край в Бундеслигата от повече от десетилетие, а почитателите на клуба са нетърпеливи да видят тима си да печели първа купа от 11 години насам при семейството си на Майнц 05 в събота, написа организация " Ройтерс ". Дортмунд за последно завоюва първото място в Бундеслигата под управлението на треньора Юрген Клоп през 2012 година, а сега е на една победа от това да вдигне трофея пред 81 хиляди души на стадион " Сигнал Идуна Парк " в последния кръг на немското състезание. Борусия води пред Байерн (Мюнхен) с 2 точки на върха във краткотрайното класиране, а тъждество или загуба може да не са задоволителни за спечелването на купата, според от резултата на Байерн (Мюнхен), който по същото време ще гостува на Кьолн. Но в Дортмунд няма друга цел с изключение на успеха. 

" Просто би трябвало да спечелим още веднъж ", съобщи спортният шеф на клуба Себастиан Кел, който бе капитан на състава през 2012-а, спечелил за последно трофея. " Като цяло имам положително чувство, само че знам, че би трябвало да се представим в действителност добре още веднъж и тогава ще сме заслужили триумфа. Когато футболистите се придвижват с рейса до стадиона, те ще бъдат приветствани от почитателите. Това ще им даде спомагателен подтик ", добави Кел. 

Победа против Майнц 05 ще бъде и голямо достижение за старши треньора на Борусия (Дортмунд) Един Терзич, който претърпя сезон като влакче на ужасите с тима и съвсем отпадна от надпреварата за купата по средата на акцията. 

Това би било и най-големият триумф в кариерата на капитана Марко Ройс. 33-годишният футболист от дълго време се подрежда измежду най-талантливите играчи от своето потомство, само че досега не съумява да завоюва купата в Бундеслигата. " Това, в което той постоянно е бил упрекван е, че не е печелил шампионата. Той съжалява за това и ще направи всичко допустимо ние да станем първи в събота, а също и самият той ", сподели още Себастиан Кел. 

Атмосферата няма да бъде по-различна в Мюнхен, където старши треньорът Томас Тухел, ще опита да убеди футболистите си, че не всичко е изгубено. А за Байерн трагичните триумфи за купата не са непознати - през 2001 година баварците означават гол в добавеното време в последния кръг от сезона, с цел да измъкнат трофея от Шалке 04, тъй че да бъдат отписвани е рисков бизнес.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР