Струва си концертът на Богдана Карадочева и Стефан Димитров в

...
Струва си концертът на Богдана Карадочева и Стефан Димитров в
Коментари Харесай

Богдана Карадочева се върна на сцената с гръм и трясък

Струва си концертът на Богдана Карадочева и Стефан Димитров в Античния спектакъл на Пловдив да бъде разказан.

 

Това обаче е съществено предизвикателство, защото образът му може да бъде пресъздаден най-вече посредством положения на духа, а не толкова посредством конкретика и събитийност. А той несъмнено бе същинско събитие, даже с ведрото си, оттатък директното значение на думите, заглавие – „ Безнадежден случай “.

 

Този концерт бе чакан с години. Богдана Карадочева неведнъж е питана по кое време ще изнесе концерт в зала 1 на НДК, както направиха съвсем всичките й сътрудници от златното потомство на българската ария.

 

Гост звезди на концерта бяха Васил Найденов, както и родените в Пловдив близнаци – братя Аргирови. В същото време Богдана, за която пеенето е орис, само че от дълго време не е занаят, се появява в цифровия век доста селектирано и дозирано. Достойна позиция!

 

И ето, че пристигна мигът за концерта й, само че не тъкмо в НДК, а н древноримския спектакъл в Пловдив, който е настоящ археологичен монумент. Ако кажем, че музиката й е безконечна, няма да е факсимиле, а самата истина.

 

Следващата страст: 3500 души припяват „ Иване, Иване “, „ Остаряваме постепенно “, „ Ако до всяко положително създание “, „ Ние сме обезсърчителен случай “ и още редица от златните й песни.

Преди да се стигне до тази кулминационна точка, Богдана откри концерта с класика от френската сцена. Оркестърът и тя самата, бяха вглъбени като за молитва, усещаше се електричество.

 

В същото време на видеостената минаха фрагменти от разнообразни забележителности на Париж и местата, където Богдана е пяла при популярните си гастроли с Емил Димитров. Част от фрагментите демонстрираха и самата нея във френската столица.

 

Рециталът мина през няколко непознати и даже премиерни за публиката песни, които бяха самобитен отговор на въпроса: „ Кога ще има нови заглавия в репертоара? “.

Инфо: Уикенд

Тагове: Богдана Карадочева Стефан Димитров Васил Найденов братя Аргирови Пловдив концерт
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР