Струва ми се, че няма да има нови избори, ще

...
Струва ми се, че няма да има нови избори, ще
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков очаква 1 година живот на кабинета на ИТН

Струва ми се, че няма да има нови избори, ще има държавно управление с живот най-малко една година, уповавам се и повече. Това разгласи пред bTV някогашният длъжностен министър председател проф. Огнян Герджиков по отношение на връчения през вчерашния ден мандат на „ Имат подобен народ “ за сформиране на кабинет.

Проф. Герджиков посочи, че не познава претендента за министър председател Пламен Николов, само че на пръв взор му се коства, че той има качества за поста. „ Важно е кои хора ще бъдат към него. Те имат не по-малко значение от премиера. Ако се обкръжи от качествени хора, ще успее “, съобщи някогашният длъжностен министър-председател.

Относно целите, които разгласи Николов, измежду които и мажоритарна изборна система, Герджиков разяснява по този начин: „ Имам запаси към чисти мажоритарни избори – това ще е неточност. Смесената система е доста по-разумна и би дала по-добри резултати. Чиста мажоритарна система ще е непремерен ход, който крие доста опасности “.

Според него към избора на кабинет с мандата на Има Такъв Народ ще се обединят всички партии без ГЕРБ, като Движение за права и свободи също е под въпрос.
„ Теоретично е допустимо и без съглашение, само че опитът демонстрира, че такива държавни управления нямат дълъг живот, нека практиката ме опровергае “, посочи Герджиков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР