Структурираният депозит е едно от най-атрактивните финансови решения, които се

...
Структурираният депозит е едно от най-атрактивните финансови решения, които се
Коментари Харесай

Пощенска банка с иновативно решение за спестяванията на своите клиенти*

Структурираният депозит е едно от най-атрактивните финансови решения, които се оферират на пазара сега. Това е пестелив артикул, който дава на потребителите опция за приемане на спомагателна рента на база представянето на показател.

Структурираният депозит всекидневно е привързан с представянето на даден капиталов съставен елемент, който разрешава на клиентите да получат достъп до нови пазари и разнородни класове активи, като в същото време обезпечава опазване на равнището на инвестиции първичен капитал. Предимството на структурирания артикул се крие в неговата еластичност и самостоятелен капиталов метод.

За да отговори на упованията на своите клиенти, Пощенска банка създаде новаторски пестелив артикул - структуриран депозит „ Index DAX “ е последното попълнение в богатото портфолио от депозитни артикули на институцията, което обезпечава закрепена рента за всяка година от периода му, в допълнение на опцията за приемане на спомагателна рента в края на интервала.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА СТРУКТУРИРАНИЯТ ДЕПОЗИТ „ INDEX DAX “?

„ Index DAX “ е структуриран депозит за 3 години, при който възвръщаемостта се състои от два съставния елемент – съществена закрепена годишна рента и опция за спомагателна рента, която на собствен ред се базира върху представянето на борсов показател на падежа на депозита. Продуктът е с обезпечена главница на падеж и съществена закрепена годишна рента от 1,00% върху предоставената на депозит сума, която стартира да се начислява след приключване на първия набирателен интервал и се изплаща един път годишно – за всяка година от тригодишния период на депозита.

Възможната спомагателна рента е обвързана с представянето на показател DAX за интервала на депозита. Индексът следи представянето на акциите на 40-те най-големи компании, търгувани на Франкфуртската фондова борса, които дават отговор на условия за качество и доходност. Възможната спомагателна рента по структурирания депозит „ Index DAX “** се дефинира от представянето на показателя за интервала сред началната и крайната дата за установяване на цената му.

При позитивно показване на референтния показател в края на интервала на депозита, спомагателната рента, която може да бъде получена, е в размер на 55% от позитивното процентно изменение на показателя. При негативно развиване на показателя клиентът не получава спомагателна рента, само че получава главната закрепена рента и резервира 100% от главницата по депозита си.

Продуктът планува опция за предварително преустановяване, което може да стане без спомагателни разноски по време на първичния набирателен интервал, а при предварително преустановяване през втория (тригодишен) интервал се дължи наказателна клауза в размер на 6% от подадената сума. Минималната сума за разкриване на депозита е 5 000 евро, като няма ограничаване за оптимално вложената сума. Първият набирателен интервал започва на 13.07.2022 година и ще завърши на 01.09.2022 година Вторият интервал на дълготрайно складиране започва на 02.09.2022 година и приключва на 02.09.2025 година

„ Щастливи сме, че успяхме да предоставим на своите клиенти още едно новаторско предложение за ръководство на техните финанси като опция на общоприетите депозити. Структуриран депозит „ Index DAX “ е в отговор на възходящия интерес на потребителите за гъвкави и модерни решения, които да дават отговор на актуалните им потребности. Продуктът подсигурява приемане на закрепена рента от клиента за всяка година от периода му в допълнение на опцията за спомагателна рента, основана върху представянето на борсовия показател в края на интервала. Като една от най-модерните банки на пазара на финансови услуги в страната и модернист в бранша, нашият блян е ориентиран към непрестанно възобновяване, възстановяване и създаване на нови високотехнологични и практични решения за нашите клиенти, които да удовлетворят техните потребности и да им предложат чудесно прекарване “, разясняват от Пощенска банка.

ПЕРИОДИТЕ НА СТРУКТУРИРАН ДЕПОЗИТ „ INDEX DAX “



КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ПРОДУКТА И КАК ТОЙ РАБОТИ ЗА КЛИЕНТА?

Структурираният депозит сплотява сигурността на банковия депозит с опцията за приемане на рентабилност, обвързана с представянето на даден борсов знак. Структурираният депозит е инструмент, обезпечен при изискванията и по реда на Закона за гарантиране на влоговете в банките (ЗГВБ) и с капацитет за приемане на по-добра рента на падежа на депозита в съпоставяне със общоприетите срочни депозити

Пощенска банка непрестанно обогатява портфолиото си от спестовни артикули, като единствено за предходната година финансовата институция предложи пет разновидности на структуриран депозит, които бяха обвързани с представянето на разнообразни показатели.

На 20.06.2022 година сполучливо завърши петгодишната емисия на Структуриран депозит INDEX в EUR, който донесе на своите инвеститори обща рентабилност в размер на 29,55% за целия интервал - 0.05% съществена рента и 29,5% - бонус рента. Депозит INDEX беше първата емисия от новаторските структурирани депозити на Банката, стартиран през 2017 година, със срочност от 60 месеца с обезпечена главница, с съществена рента и с опция за спомагателна рентабилност под формата на бонус рента, обвързана с представянето на показател - STOXX Europe 600 Health Care

……………………………………

* Този материал не е рекомендация за взимане на капиталово решение и не замества самостоятелната консултация с Ваш самостоятелен финансов съветник.

** Повече информация можете да откриете в Основният информативен документ тук или на адреса www.postbank.bg.
По тематаПощенска банка отстранява таксата за предпазване на средства по сметки на физически и юридически лица депозит клиенти Пощенска банка.wrap-banner> *:before,.wrap-banner::before { content: ``; }.banner-position-right { margin-bottom: 0px; }.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР