Структури на Газпром и Роскосмос са заинтересовани от закупуването на

...
Структури на Газпром и Роскосмос са заинтересовани от закупуването на
Коментари Харесай

Заради санкциите: Газпром ще купува бракувани самолети за превоз на своите мениджъри

Структури на " Газпром " и " Роскосмос " са заинтригувани от закупуването на остарели съветски самолети Ту-204-300, които са създадени през 2004-2005 година и към този момент са отвън летателна валидност. Това оповестява " Комерсант ", базирайки се на свои източници.

Понастоящем въпросните самолети са благосъстоятелност на ИФК (лизингова компания, конструкция на държавната Обединена авиостроителна корпорация - ОАК), която се пробва да ги продаде от 2021 година И двата самолета са в разглобено положение. Един от събеседниците на изданието прави оценка възобновяване им на 2 милиарда рубли, други на 3,5-4 милиарда рубли (около 25-45 милиона долара).
 В Русия свършиха немските мотори за самолети за образование на военните летци
В Русия свършиха немските мотори за самолети за образование на военните летци

Търсят се съветски производители

" Газпром " има намерение да закупи самолет(и) за транспорт на топ мениджъри, което значи, че се чака и забележителна смяна на интериора на салона за пасажери.

На " Роскосмос " аероплан Ту-204 е нужен за транспорт на личен състав до космодрумите.

Интересът към старите самолети, които по успеваемост не могат да се конкурират с задграничните, е поради дефицит на модерни самолети (основно поради глобите по отношение на Русия).
 Русия анонсира основаването на личен аероплан за далечни полети
Русия анонсира основаването на личен аероплан за далечни полети

Кога действително ще полети самолетът

Предвижда се самолетите да бъдат приведени в летателна валидност от " УЗГА-Инженеринг " в Уляновск. Очаква се работата по тях да завърши през 2024 година

Освен това, ИФК желае да възвърне и продаде два Ту-204-100, три Ту-214 и два Ил-96. За възобновяване им предходната година от бюджета на компанията са били отделени 15,3 милиарда рубли (около 300 милиона $ по тогавашния курс).

" Ростех " удостовери за " Комерсант ", че има проекти за закупуване на още един Ту-204 или Ту-214.

От " Газпром авиа ", която компания ръководи авиофлота на " Газпром ", са отказали да потвърдят намаренията (но не са и отрекли). На собствен ред " Ростех " (контролираща ОАК) отбелязва, че са подготвени да разясняват възможната договорка, едвам след осъществяването й.

Източник от авиоиндустрията е обяснил, че се водят договаряния, само че съответни съглашения страните към момента не са постигнали.

В материала на " Комерсант " се отбелязва, че самолетът Ту-204 употребява повече гориво от актуалните самолети, има характерни условия към пистата, а за ръководството му са нужни трима индивида. От друга страна обаче, самолетът не зависи от вноса на съставни елементи от чужбина, тъй че поддръжката му няма да бъде наранена, в случай че глобите бъдат " затегнати " още.
 Колко самолета годишно ще създава Русия
Колко самолета годишно ще създава Русия

Темповете на произвеждане се форсират поради прекъснатите контакти със самолетостроителни компании от Съединени американски щати и Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР