Структурата Ришат, известна като Окото на Сахара“, се намира в

...
Структурата Ришат, известна като Окото на Сахара“, се намира в
Коментари Харесай

„Окото на Сахара“ остава мистерия


Структурата Ришат, известна като „ Окото на Сахара “, се намира в западната част на пустината, в Мавритания. Диаметърът ѝ е 40 км. Това гигантско и загадъчно геоложко образувание мъчно може да се види от нивото на земята. Открито е чак тогава, когато сме почнали да следим Земята от Космоса, само че даже и през днешния ден учените не са разкрили всичките му секрети. 

Когато през 1965 задачата Джемини IV била изпратена на четиридневна обиколка към земното кълбо, астронавтите тря­бвало да създадат фотоси на земната повърхнина.

По-специално, те получили задачата да гледат за „ всевъзможни огромни кръгови детайли, които могат да част от структури, провокирани от конфликти “.

Метеоритните кратери имат значимо геологично значение, тъй като описват за историята на Земята. А като знаят какъв брой пъти галактически скали са се удряли в планетата ни, учените могат по-добре да предвиждат такава възможност в бъдеще.

Известно време учените считат, че окото на Сахара също е кратер. Но не са били открити задоволително разтопени скали в поддръжка на това съмнение.

Съвременните тероии допускат, че историята на това естествено образувание е доста по-сложна./obekti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР